Bosco Verticale/Vertical Forest | Milan Italy | Boeri Studio

01_foto_Barreca&LaVarra

Image Credit | Barreca & LaVarra

The Vertical Forest project aims to build high-density tower blocks with trees within the city. The first example of a Vertical Forest is currently under construction in Milan in Porta Nuova Isola area, part of a larger redevelopment project developed by Hines Italia with two towers which are 80 metres and 112 metres tall respectively, and which will be able to hold 480 big and medium size trees, 250 small size trees, 11.000 groundcover plants and 5.000 shrubs (the equivalent of a hectare of forest).

Continue reading Bosco Verticale/Vertical Forest | Milan Italy | Boeri Studio

WWF-UK Living Planet Centre and Headquarters Opens

GA_1_WWF

WWF-UK has today opened its new Living Planet Centre and Headquarters in Woking, with sustainable landscape design provided by UK landscape architects, Grant Associates. The landscape design approach for the 0.9-hectare site reflects a shared aspiration to develop a landscape and building that is integrated and responsive to the site whilst rooted in simple ecological design thinking.

GA_2_WWF

Continue reading WWF-UK Living Planet Centre and Headquarters Opens

8 HOUSE | Copenhagen, Denmark | BIG

8 HOUSE | Copenhagen Denmark | BIG

8 HOUSE ©Jens-Lindhe

8 HOUSE is located in Southern Ørestad on the edge of the Copenhagen Canal and with a view of the open spaces of Kalvebod Fælled. It is a big house in the literal sense of the word. A house offering homes in all its bearings for people in all of life’s stages: the young and the old, nuclear families and singles, families that grow and families that become smaller.

8 HOUSE | Copenhagen Denmark | BIG

8 HOUSE ©Dragor Luftfoto

At the very same spot, the building is penetrated by a 9 meter wide passage that connects the two surrounding city spaces: the park area to the west and the channel area to the east. Instead of dividing the different functions of the building – for both habitation and trades – into separate blocks, the various functions have been spread out horizontally. The apartments are placed at the top while the commercial program unfolds at the base of the building. As a result, the different horizontal layers have achieved a quality of their own: the apartments benefit from the view, sunlight and fresh air, while the office leases merge with life on the street.

Continue reading 8 HOUSE | Copenhagen, Denmark | BIG

RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+

LATEST WLA MAGAZINE

MAGAZINE SPECIAL EDITIONS