Naturbad Riehen | Riehen, Switzerland | Herzog & de Meuron

319_CP_140614_001_MB_H
The Swiss municipality of Riehen, bordering the city of Basel, lies in the gently widening valley of the River Wiese, near to its confluence with the Rhine. For decades, the local population has yearned for a new public swimming pool to replace the obsolescent baths by the riverbank, with various attempts having failed.
Continue reading Naturbad Riehen | Riehen, Switzerland | Herzog & de Meuron

Confluence Banquets and Resort | Chennai, India | ONE landscape

_MIA5918

Located in the outskirts of Chennai, India, Confluence is a unique project in its scale and aspiration. Conceived as a resort destination it also contains a convention building with a large lawn.  The villa zone overlooks a lush central garden with series of pavilions and platforms terminating at the swimming pool in front of the club house building.

Continue reading Confluence Banquets and Resort | Chennai, India | ONE landscape

Hummingbird House | Paradise Valley USA | Colwell Shelor Landscape Architecture

Hummingbird10

Image Credit | Bill Timmerman

This landscape jewel in a tiny, previously unused space between curving planes of house walls, once a forgotten space, has become a treasured outdoor room, abound with color, form, texture, art and nature. The garden showcases and celebrates desert morphology and the astoundingly beautiful genus that thrive in the harsh arid environment. The design balances the client’s desire to honor and respect the geometry of the original architecture designed by Will Bruder, whilst creating a contemporary courtyard that provides a place to retreat and relax, but is also viewed from within the residence as a living sculpture.
Continue reading Hummingbird House | Paradise Valley USA | Colwell Shelor Landscape Architecture

BCCS Daycare at Hanna Court | Burnaby, Canada | Sharp & Diamond Landscape Architecture

SDLA-BCCS-131104-118

Stick ‘Forest’ | Credit Brett Hitchins provided by Sharp & Diamond

The renovated Burnaby Children Centre’s Daycare at Hanna Court playground provides an innovative, creative childcare play space for 3-5 year old. The design encourages children to use the entire space for play including: covered outdoor space for art and learning, a play “stream” and stick “forest” with native planting for contact with nature; formal play structure, and alphabet trike path to encourage play and motor skill development. SD worked with the client and the City of Burnaby to address a number of site engineering and security issues that existed prior to the redesign. SD provided design, neighbourhood consultation, permitting and approvals with City, and contract administration services. Continue reading BCCS Daycare at Hanna Court | Burnaby, Canada | Sharp & Diamond Landscape Architecture

Suneden Sensory Playspace | Mitchell Park Australia | WAX Design

Suneden-Special-School-Playground-2

The Suneden Sensory Playspace is demonstrative of what can be achieved on a modest budget, when landscape architects re-imagine standard building material into amazing new play opportunities. Suneden Sensory Playspace is the result of the imagination and innovation WAX Design and the local community.  Using a tiny budget and community support, WAX Design has created an amazing 200m2 playspace that excites, simulates and challenges the various abilities of the students at the school.

The unique and entertaining designs use a host of standard building and landscape material to create a series of outdoor rooms that incorporate explorative and sensory activities that help to improve student’s body awareness, problem solving, cognition, creativity, enhance their overall learning abilities and above all increase their happiness.

Continue reading Suneden Sensory Playspace | Mitchell Park Australia | WAX Design

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 117