Capitol Singapore | Singapore | Grant Associates

142827-Amenity-Deck-with-Infinity-Pool-(c)-Grant-Associates

Image Credit | © Grant Associates

Grant Associates,  has unveiled details of its new landscape and public realm design for Capitol Singapore, a $1.1 billion mixed-use redevelopment of a key heritage site in the city’s downtown civic district. The first phase of the integrated development is due to open end 2014.

Continue reading Capitol Singapore | Singapore | Grant Associates

STUDENT PROJECT | Urban Design for Aveiro City | Alexandre Parente

plan

The urban design was based on the idea of people to walk and rest on large footpaths with safe and comfortably and also to car and loading and unloading vehicles have enough space for parking. It was also took in consideration the need for public space for local inhabitants and for people passing by, providing squares and  ‘pocket’ gardens. These green spaces contribute to join local commuters and at the same time to ensure climatic comfort and boost on biodiversity in urban landscape. The shops and services needed for inhabitants daily routine are located in the two central avenues where the bus stops, bike lanes and roads and parking lots are located.

Continue reading STUDENT PROJECT | Urban Design for Aveiro City | Alexandre Parente

STUDENT PROJECT | Urban Water A New Layer in The City Landscape | Jelena Kotevska

Urban Water A New Layer in The City Landscape Aerial
Urban Water A New Layer in the City Landscape is an attempt to investigate the possibility for ecological treatment of Skopje sewage wastewater, which currently pollutes the river Vardar with use of the available city landscape. It is also offering a stormwater treatment and reuse solution.

street-photoshoped-for-publication
Continue reading STUDENT PROJECT | Urban Water A New Layer in The City Landscape | Jelena Kotevska

Dutch team wins competition in Reykjavik

Rendering_Dayview

Two Rotterdam based offices jvantspijker and Felixx will design the new redevelopment plan of an industrial seaside area in Reykjavik, Iceland. The firms have won the first prize through an invited two-stage competition. The plan consists of 110.000 square meters of mixed use program, including four hundred new dwellings.

Continue reading Dutch team wins competition in Reykjavik

2014 Maeder-York Family Fellowship Landscape Studies

MY-FellowshipThe Maeder-York Family Fellowship recognizes an emerging designer whose work articulates the potential for landscape as a medium of design in the public realm. The residential Fellowship is awarded through a juried international portfolio competition and builds upon the Gardner’s Artist-in Residence programs that have fostered creativity and collaboration in the arts for over two decades.

In 2014, The Maeder-York Family Fellow in Landscape Studies will be in residence in one of the Renzo Piano-designed apartments at the Museum for three months during the summer. A public event centering on a discussion of their work is scheduled for the evening of June 12, 2014.

Continue reading 2014 Maeder-York Family Fellowship Landscape Studies

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13