Reconstruction of the Square | Frýdlant Czech Republic | Vladimír Balda & Jiří Janďourek

Reconstruction of the Square | Frýdlant Czech Republic | Vladimír Balda & Jiří Janďourek

The main idea behind the design of the reconstructed square in Frýdlant was to create an open, unobstructed public space – a square that allows residents and visitors to enjoy all types of activities. The use of three types of paving tiles, two types of stone and the patterns in which these were laid differentiates various types of spaces on the square. With the exception of the parking lot, the square was realised as a barrier-free space.

Continue reading Reconstruction of the Square | Frýdlant Czech Republic | Vladimír Balda & Jiří Janďourek

Capitol Canopy | Sacramento Capitol Mall Design Competition Winner | ATLAS Lab

Capitol Canopy | Sacramento Capitol Mall Design competition | ATLAS Lab
The urban forest is an important part of every thriving city. Tree canopies provide critical services for the city, including reducing heat island effects though the provision of shade and the creation of microclimates.
Continue reading Capitol Canopy | Sacramento Capitol Mall Design Competition Winner | ATLAS Lab

Averbode Abbey Square wins Public Space Award 2013 in Belgium


Back in September 2012, we featured the Averbode Abbey Square by OMGEVING in Belgium and we were amazed at the reflective quality of the space and the attention to detail of the design and construction. OMGEVING has just won the Public Space Award 2013 for the Averbode Abbey’s Square. The Public Space Award 2013 was presented during the Day of the Public Space at Brussels Expo by Brussels’ Minister for Public Works Brigitte Grouwels.

Continue reading Averbode Abbey Square wins Public Space Award 2013 in Belgium

Albion Place | Sydney Australia | McGregor Coxall

Image Credit | McGregor Coxall

Building upon the existing vibrancy of Sydney’s southern entertainment precinct Albion Place has been regenerated through the installation of finely detailed stainless steel seating terraces fronting the heritage brick facades of adjacent offices, galleries and restaurants. Planter boxes integrated with the seating terraces break down the longitudinal space of the lane providing well proportioned separated dining places alongside the cinema wall.
Continue reading Albion Place | Sydney Australia | McGregor Coxall

Kievit in Green | Antwerp Belgium | BUUR and Hosper with ARA

Kievit in Green | Antwerp Belgium | BUUR and Hosper with ARA
The previously isolated Kievit district has developed into an international entrance area for the city due to the new TGV station. After earlier realization of the first phase with mainly high-rise offices, the city of Antwerp made an urban plan for the second phase containing a mix of homes, offices and public facilities, and with more space to create a green public domain. For the design of the public space of the Kievit phase 2 area, five design teams were selected to provide a vision and sketch design.
Continue reading Kievit in Green | Antwerp Belgium | BUUR and Hosper with ARA

1 2 3 4 5 6 7 8 9