Washington Square Plaza | San Francisco | estudioOCA

Washington Square Plaza | San Francisco | estudioOCA

Seating ribbon and public lawn at the metro entrance.

This study for the treatment of the future subway extension to North Beach takes into consideration the historic value of the neighborhood and existing park, and attempts to create an improved pedestrian experience while minimizing the impact on the community. The proposed plaza replaces a small, inaccessible landscaped area and a short section of Powell Street, creating a unified pedestrian plaza containing the primary subway entrance, public seating, a public lawn, and outdoor dining areas for the existing restaurants. Views down Powell Street to the bay are maintained.

Continue reading Washington Square Plaza | San Francisco | estudioOCA