Mediterranean terrace garden in Alassio, Italy by Studio S.O.A.P.

1-Simone-Ottonello

The terrace is situated on the top floor of an historic building (about XVII sec.). About 140 square meters and has a breath taking view of the Mediterranean sea. The terrace started out as a flat surface and is now  promontory with a beautiful panorama.

Continue reading Mediterranean terrace garden in Alassio, Italy by Studio S.O.A.P.

Florence-Scandicci Green Tramway by Ines Romitti

 I.Romitti---Green-tramway---6

The construction of tramways represents an innovative solution to transport problems in big cities. This is the first tramway of Florence, winding west and connecting the Santa Maria Novella station to Scandicci, where open spaces have been improved by choosing trams for present mobility, proposing a greenway with highly developed technology such as the systems of flat hanging gardens which house the tram-line along the entire route, from the tree-lined avenues to the roundabouts.

I.Romitti---Green-tramway---9

Continue reading Florence-Scandicci Green Tramway by Ines Romitti

Tiburon Bay House | Tiburon USA | Shades of Green Landscape Architecture

Intent: The client wanted a garden with different outdoor spaces so there would be places to enjoy the view, but also have areas that were shielded from the wind. The lot is steep and fairly large, so large areas were to be natural and low maintenance.  We also wanted to reuse the materials on the site; to minimize and reuse water; and to keep surfaces permeable while creating a natural and modern garden.

Continue reading Tiburon Bay House | Tiburon USA | Shades of Green Landscape Architecture

#Bamboo – Urban Metamorphosis | Genoa, Italy | OAM Architecture

immagine02

The design concept provides the formation of a public space for all new “identity” : a green area, sustainable where everyone can meet up , lie down, play , study, work, dance, relax, contemplate the beauty of the visual and sensory seascape , learn, educate children, cooking, farming and self- built over the overpass of Genoa.

Continue reading #Bamboo – Urban Metamorphosis | Genoa, Italy | OAM Architecture

Pete V. Domenici U.S. Courthouse Sustainable Landscape Retrofit | Albuquerque USA | Rios Clementi Hale Studios

01-RCHS_Domenici_Reck_20130909-7081

Rios Clementi Hale Studios’ environmentally friendly landscape design achieves GSA’s cost-saving sustainability goals in three interconnected ways: ecologically, economically, and culturally. In terms of ecology, the landscape design reintroduces native plants that require little supplemental irrigation, provides irrigation by collecting and re-using rainwater, filters stormwater runoff in on-site bioswales, decreases water usage by 85%, and replaces broad areas of unnecessary pavement with shade to help reduce heat island effect.

Continue reading Pete V. Domenici U.S. Courthouse Sustainable Landscape Retrofit | Albuquerque USA | Rios Clementi Hale Studios

Cityscapes Remix Garden | London UK

Remix-Garden-3.27

Remix Garden 3

London based garden design festival staged a three month long project in partnership with the RHS and coin Street Community Builders, titled The Remix Garden, running over the summer of 2013 in the iconic OXO Tower Wharf courtyard on the South Bank. The basic premise being that the Cloudy Bay Discovery Garden, designed by Andrew Wilson and Gavin McWilliam which appeared at Chelsea Flower Show, was handed over to four upcoming designers to remix, in the same manner that a song would be remixed by different producers.
Continue reading Cityscapes Remix Garden | London UK

Padaro | Carpinteria California | Arcadia Studio

Image Credit | Ciro Coelho

Image Credit | Ciro Coelho

The owners desired a modern aesthetic to symbolize a break from their past and to signify a new beginning in their lives. The resulting modern beach house and gardens integrated these needs employing the California tradition of contemporary indoor – outdoor living.

The project is located on an exclusive section of beachfront in Carpinteria, California. The owners, captivated by the south facing beach frontage, with sweeping coastal views and the Channel Islands in the distance, selected this narrow site raised on a modest bluff for its natural beauty. Various constraints posed a challenge for the design team. Most intrusive was the noise from railroad and highway North of the property, which would require buffering. There were privacy concerns to consider as well, with the neighbors close by on either side of the relatively narrow lot. The ocean side was constrained by a geologic bluff top setback while the right of way of the private street further reduced the available lot. The original beach house had a myriad of existing tropical plants and palms, which would purposefully be re-used in the new landscape.
Continue reading Padaro | Carpinteria California | Arcadia Studio

1 2 3 4 5 6

FEATURED PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS