Amsterdam Funenhof | Czaar Peterbuurt, Amsterdam | HOSPER

Funenhof_AI_front

Come live in the Funenhof!
 The site between the Czaar Peterstraat and the Funenpark was the location of a former croquettes factory. Until recently the warehouse was used as a workspace and studio for a media company. Due to the transformation of the entire neighbourhood it became possible to develop.
Continue reading Amsterdam Funenhof | Czaar Peterbuurt, Amsterdam | HOSPER

Botanica Khao Yai | Nakhon Ratchasima, Thailand | T.R.O.P : terrains + open space

Botanica Khao Yai-Thailand-TROP-5
Inspired by the nearby mountain range, Khao Yai, Thailand’s largest rain forest (also Thailand’s first national park), the landscape is created as the link between the architecture and Nature. Instead of trying to produce a faked natural forest, the architecture is interpreted as big trees while the landscape represents the green areas underneath. Working with different qualities of sunlight, the landscape solution successfully introduces the man-made sustainable forest, which inspires the residents to understand and appreciate what Nature is all about.

Botanica Khao Yai-Thailand-TROP-1

Continue reading Botanica Khao Yai | Nakhon Ratchasima, Thailand | T.R.O.P : terrains + open space

The Porch was Philadelphia’s first “lighter, quicker, cheaper” public space

The-Porch-KJARRETT-Set-2-13
Groundswell Design Group was brought on by Philadelphia’s University City District to redesign The Porch, a public space located next to 30th Street Station, Philadelphia’s main train station and the second busiest station in the United States. With 18,000 workers within a five-minute walk, and 16,000 people passing through the site daily, this former parking lot sits nestled between the grand colonnades of 30th Street Station and four lanes of traffic on Market Street. The Porch ultimately acts as the station’s gateway to Center City Philadelphia and University City.

Continue reading The Porch was Philadelphia’s first “lighter, quicker, cheaper” public space

Landscape Institute launches the BIM for Landscape book

BIM-For-Landscape-Cover-pdf

The Landscape Institute has launched ‘BIM for Landscape’, a book focused on the implementation of Building Information Modelling (BIM) processes in landscape and the external environment. The book is published through Routledge and is an indicator of the importance of BIM within the landscape profession, especially in the UK were the government has mandated that public sector projects will require implementation of BIM to a predetermined level.

Continue reading Landscape Institute launches the BIM for Landscape book

D’Leedon | Singapore | ICN Design

WLA19-D'Leedon---ICN-Design---01
D’Leedon residential development is located in a strategic position within the Farrer Court residential area of Singapore, a unique influence on the character of the site is the absence of nearby high rise buildings. Its direct connection to Farrer Road make this a prestigious and highly visible site.

Zaha Hadid Architects’ design for Farrer Court is generated by the study of the existing alignments of circulation, buildings and landscapes adjacent to the site. These various axes are drawn into the site and linked together to inform a series of construction lines with the highest degree of connectivity to the surrounding neighbourhood.
Continue reading D’Leedon | Singapore | ICN Design

Shma designs sanctuary to relax amongst a crafted landscape

Zire-Pattaya-056

The Landscape design of The Zire Wongamat provides spacious relaxation spaces in different settings to its residents by extending the architectural lines of the residential buildings onto the landscape. These spaces caters for a variety of activities and functions such as beach terraces, landscaped garden, children’s play area and a multipurpose sports court and roof deck.

Continue reading Shma designs sanctuary to relax amongst a crafted landscape

The community-based reinvention of Teleki Square, Budapest

07_daytime-forum
Teleki Square is located in Budapest’s centre’s socially most diverse and colorful areas, in one of the city’s most disadvantaged neighbourhoods. Following a successful EU tender for funding the renovation of the square, an inclusive community-based planning process was initiated that would result in what was once a barren, ill-reputed, crime-ridden and functionless space becoming a vital neighbourhood centre.

Continue reading The community-based reinvention of Teleki Square, Budapest

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 76

FEATURED PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS