Playground and green space in Berlin-Friedrichshain

KAL_Child-playing-on-the-'Winding-worm'-bench

The urban quarters south of Frankfurter Allee are low-density areas with a high green rate („green islands“). Small squares or green spaces accentuate the district and become sites with high amenity values. The design concept aimed to strengthen these characteristics and to enhance a distinctive identity.

KAL_Play-in-the-stream_'Stromscholle'-(stream-floe)
Continue reading Playground and green space in Berlin-Friedrichshain

STUDENT Project | Waterfront Regeneration of Maren | Carlos Dias

Student Project
The project was developed for the city of Södertälje in Sweden which is located in one bay of the lake Mälaren, in where it joins the Baltic Sea through a canal and incorporates the small lake Maren. Until the beginning of the 19th century, the lakes Mälaren and Maren did not have a connection between them and this way the city developed around these two waterfronts.
Continue reading STUDENT Project | Waterfront Regeneration of Maren | Carlos Dias

Paterson Collection | Singapore | ONG&ONG

Paterson-Collection---05

Paterson Collection is a condominium located in the River Valley planning area. It consists of two blocks of 19 storey apartments, leaving ample room for recreation areas and landscaped spaces.

Continue reading Paterson Collection | Singapore | ONG&ONG

Sugar House S-Line Streetcar and Greenway | Salt Lake City, Utah | CRSA

SLine-and-Greenway-CRSA-3

©Robert Holman, 2014

The S-Line is a modern streetcar set in an abandoned 2-mile long freight corridor. It extends from the existing light rail station in South Salt Lake, through a diverse community of existing neighborhoods, to Salt Lake City’s Sugar House Business District.

Continue reading Sugar House S-Line Streetcar and Greenway | Salt Lake City, Utah | CRSA

A Montreal library where landscape merges with architecture

BASL_Credit-Bao-Nguyen-(3)
A place of openness and exchange
To build a new library is to give to one’s community, to make a gesture of openness, of exchange, of culture and of urbanity. Situated in the multi-ethnic borough of Saint-Laurent on a busy urban boulevard, the library is one of a series of public structures with a lush woodland park running behind them. Founded on the prioritization of the user’s perception, the library and its landscape offer a contemporary place of varied experiences. It is a place of openness and exchange devoted to discovery, communication and interaction.

Continue reading A Montreal library where landscape merges with architecture

STUDENT PROJECT | The Power of Paths | Afshin Ashari & Ameneh Kadivar

ThePowerOfPaths_3

The goal of this project is to propose a replicable and site specified progressive rehabilitation design in order to enhance the integrity of the existing ecosystem of the ORM. Instead of dismissing the features created during the extraction process, these features will be used as landscape design tools to celebrate the hidden power of them.

Continue reading STUDENT PROJECT | The Power of Paths | Afshin Ashari & Ameneh Kadivar

Koo’s Courtyard | Vancouver, Canada | Hapa Collaborative

Koos_1_crop
Tying together six townhouses on the site of an old autobody shop in Vancouver’s Strathcona neighbourhood, Koo’s Courtyard provides a small community with its social heart. The design challenge was to make a virtue of the narrow space, which has a width of 2.8m for most of its length. With six fenced private patios, overgrown shrubs and bulky stormwater barrels, the dysfunctional existing garden area left little room for anything else. The designers’ first move was to clear the clutter and reveal the potential for communal use. In this respect, they were privileged to work with an enlightened client group that was ready to move from the typical backyard archetype to a new social paradigm.

Continue reading Koo’s Courtyard | Vancouver, Canada | Hapa Collaborative

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 40

FEATURED PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS