The Artists’ Backyard: Phase 1 | Raleigh USA | NC State Department of Landscape Architecture Design+Build Studio

The Artists’ Backyard: Phase 1 | Raleigh USA | NC State Department of Landscape Architecture Design+Build Studio |
The NC State Department of Landscape Architecture Design+Build Studio recently transformed an otherwise anonymous stretch of mulch between two campus residence halls into a high-­‐performance landscape, rich with social and environmental affordances. This landscape, called the Artists’ Backyard (derived from the adjacent Arts Village living/learning community), uses a holistic approach to educate students, staff, and visitors about the value of landscape architecture; the ability of green infrastructure to conserve resources; and how small spaces can make big moves toward creating community value and protecting the environment.

Continue reading The Artists’ Backyard: Phase 1 | Raleigh USA | NC State Department of Landscape Architecture Design+Build Studio