Public Spaces of Gy-L’evêque | Burgundy France | Atelier Jours

Gy-L’evêque
In this village of Burgundy crossed by a main heavy trafficked road, the sidewalks were the unique public space. Moreover this main road separated the village in two parts. The aim of the project was to break the ascendancy of this main road. Every city, even a village, should have a common public space to inhabitants and outer people.

By studying the territory and geography of the village, enabled us to understand the logic of the urban settlement. In order to represent the founding element of the village, the design uses the ‘ru de Vallan’ river as the focus point of the new public open space. A new riverbed has been created so that the new course of the river crosses the created plaza in its middle.
Continue reading Public Spaces of Gy-L’evêque | Burgundy France | Atelier Jours

RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+

LATEST WLA MAGAZINE

MAGAZINE SPECIAL EDITIONS