Bosco Verticale/Vertical Forest | Milan Italy | Boeri Studio

01_foto_Barreca&LaVarra

Image Credit | Barreca & LaVarra

The Vertical Forest project aims to build high-density tower blocks with trees within the city. The first example of a Vertical Forest is currently under construction in Milan in Porta Nuova Isola area, part of a larger redevelopment project developed by Hines Italia with two towers which are 80 metres and 112 metres tall respectively, and which will be able to hold 480 big and medium size trees, 250 small size trees, 11.000 groundcover plants and 5.000 shrubs (the equivalent of a hectare of forest).

Continue reading Bosco Verticale/Vertical Forest | Milan Italy | Boeri Studio

Bellamy Park | Vlissingen Netherlands | OKRA

DSC_8361

The location of Bellamy Park in Vlissingen is unique, certainly in the Netherlands and because of its relation to the Western Scheldt and the sea. The Bellamy Park, the de Ruyterplein and the Beursplein in Vlissingen form an ensemble of spaces in the context of a changing maritime town. The image of the big ships in town has disappeared. The maritime character presents itself much more refined. The town centre has enlarged itself psychologically, with the developments around the Arsenaal and the fishing harbour, and recently with redeveloped squares and streets.

Continue reading Bellamy Park | Vlissingen Netherlands | OKRA

Capitol Canopy | Sacramento Capitol Mall Design Competition Winner | ATLAS Lab

Capitol Canopy | Sacramento Capitol Mall Design competition | ATLAS Lab
The urban forest is an important part of every thriving city. Tree canopies provide critical services for the city, including reducing heat island effects though the provision of shade and the creation of microclimates.
Continue reading Capitol Canopy | Sacramento Capitol Mall Design Competition Winner | ATLAS Lab

Liefsgade Square | Copenhagen Denmark | Preben Skaarup Landscape


The municipality of Copenhagen decided to establish 3 full automatic underground car parks, located in urban areas where parking on surface was insufficient. The goals were to establish more parking area together with more open space for people in high density living areas.
Continue reading Liefsgade Square | Copenhagen Denmark | Preben Skaarup Landscape

RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+