Engineering Building & Concourse Area | University of Pretoria South Africa | Newtown Landscape Architects

Retaining-walls-with-soft-planting

Partnership, during the design process, with the University ensured continuity of the campus plan. Engagement with the Botany Department guaranteed the extension of the existing Botanical Garden, which was developed using a carefully thought through planting palette and the use of specimen plants sourced directly from the University’s green houses. In addition, an integrated approach to the irrigation design ensured that harvested water is pumped from a basement storage tank that is filled with roof and seepage water and topped up, when necessary, with borehole water from an existing supply line adjacent to the building.

Continue reading Engineering Building & Concourse Area | University of Pretoria South Africa | Newtown Landscape Architects

RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+

CALL FOR SUBMISSIONS

MAGAZINE SPECIAL EDITIONS