C.F. Møller Landscape designs new park for London

Pond

Springfield Park is a new public park on a former golf course area in southwest London, featuring climate resilience measures, sports facilities, pavilions and various garden rooms combining familiar London-features with new urban nature.

The 13 ha land is released as part of the transformation and expansion of the historic Springfield Hospital, which includes a masterplan for new residential uses and new public parkland on part of the former hospital grounds.
Final-Plan-A1_1_1250-No-redline

Continue reading C.F. Møller Landscape designs new park for London

GREEN FOOTPRINTS – Circuit Design nature park made of Bornholm – for Bornholm

roundabout

Green Footprints (GF) is a real-life demonstration of how innovative, sustainable solutions are applicable to our every day operations and can have a triple bottom- line – being both economically, environmentally and socially sustainable. GF serves as a demonstration and a laboratory facilitating ongoing development of new sustainable solutions. Here, residue material from granite mining, and waste glass from the local glass blowing industry are some of the materials which are developed into building materials for the largest Nordic Cradle-2-Cradle nature park.

The circuit approach of Green Footprints will be a visible part of the landscape as green solutions and specific actions, which have both ecological and economic functions, and provide experiences and added value in more than one sense. Our circuit approach replaces traditional, standard methods concerning materials, energy, building and waste disposal with innovative green solutions which have a self-perpetuating positive impact and transform residue into resource.

Continue reading GREEN FOOTPRINTS – Circuit Design nature park made of Bornholm – for Bornholm

Lourinha Eco-productive Park | Rio Tinto, Portugal | Alexandre Parente

plan

The design concept for Lourinha Eco-productive Park combines public open space with the emerging tendency of urban food production and the ecological balance. The main goals were to restore the river habitat, to promote the practice of agriculture and to provide recreation.
 Many allotments for horticulture set the design of the space and offer color and texture in the wide central area of the park. The rye field gives a pale brown color effect in addition to its production
 function.
Continue reading Lourinha Eco-productive Park | Rio Tinto, Portugal | Alexandre Parente

Bottom Up initiative with people funding their common outdoor spaces

04

The project is based on a Bottom Up initiative where a small group of inhabitants discovered a funding possibility so they could enhance their common outdoor spaces. With a handful of dreams they contacted architects to help them in involving more of the inhabitants in the process of developing these first dreams into a visualized project.

Continue reading Bottom Up initiative with people funding their common outdoor spaces

Dhirubhai Ambani Memorial House | Chorwad, India | Amitabh Teotia Designs

8
The Dhirubhai Ambani Memorial House is the ancestral home of the late businessman and entrepreneur who revolutionized the Indian textile market and founded the Reliance group.  The site is run by the Dhirubhai Ambani Foundation and the landscape design and restoration was lead by Amitabh Teaotia Designs whilst the building restoration was conducted by Abhikram a leading restorative architectural company.
Continue reading Dhirubhai Ambani Memorial House | Chorwad, India | Amitabh Teotia Designs

360 + 5 proposes to amplify the visual and spatial experience with dynamic “reflections”

360_5_vision42comp-6

360 + 5 proposes to amplify the visual and spatial experience with dynamic “reflections” strategically passed along the corridor thereby transforming a series of streets into a cohesive public realm.

Manhattan’s 42nd Street is a dense, vibrant transportation corridor furnished with a myriad of urban live/work/entertainment layers. While the corridor has many dynamic assets, the pedestrian experience is stark and limited both physically and visually. Pedestrian access is pushed to the fringes of the right-of-way (sidewalks) as most of the corridor is devoted to the automobile (cars, taxi, trucks, bus). There is a noticeable lack of quality public spaces within and adjacent to the corridor considering the huge volume of the pedestrian traffic. The ratio of building heights to the width of the street constrains light and air while limiting visibility.

Continue reading 360 + 5 proposes to amplify the visual and spatial experience with dynamic “reflections”

Fangshan Tangshan Geopark Museum | Tangshan, China | HASSELL

TangshanGeoparkMuseum_HASSELL_JohnsonLin_08

The Fangshan Tangshan National Geopark, 40 kilometres east of Nanjing, is the site of one of the world’s most fascinating archaeological discoveries and home to China’s new Great Relic Museum. HASSELL designed the museum’s gateway plaza and surrounding parkland connections for the Nanjing Tangshan Construction Investment and Development Company, following an international landscape design competition.

Continue reading Fangshan Tangshan Geopark Museum | Tangshan, China | HASSELL

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 58

FEATURED PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS