English Heritage unveils Stonehenge visitor centre designs

View

Proposed View of Visitor Centre

English Heritage has unveiled the new plans for the Stonehenge visitor centre design. The design was created by Denton Corker Marshall (DCM) and according to English Hertiage website

has been designed to be sensitive to its surroundings and to the significance of the monument.

The placement and design of the building seems to attempt to place the focus on Stonehenge rather than the visitor centre. However, the design seems as though it could be anywhere in the world for any manner of attractions. I understand that this is the second round of designs after the subterranean design by DCM was quashed, however I think the design seems to be trying to please too many people and stakeholders.

From the renders and plans it is hard to judge whether the access road and car park are hidden from view. I hope that this is the case and that some form of  ha-ha has been incorporated into the landscape design to obscure the road and  car park from view to create a sense of flowing green fields that currently exists.

To see all the renders and plans go to the gallery at English Heritage

Proposed Aerial View

Proposed Aerial View

SOURCE: English Heritage

IMAGE SOURCE: English Heritage

RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+

LATEST WLA MAGAZINE

MAGAZINE SPECIAL EDITIONS