Kavel K | The Hague Netherlands | Carve

carve_kavel-K_19032014-1-(3)
‘Kavel K’ is situated on a triangular plot, boxed in by a railway track and a connecting road. It is a skating, sports- and youth facility which attracts a wide range of different user groups. The public space and the building are designed as a unity; the façade and the skate-cradle blend together.

Continue reading Kavel K | The Hague Netherlands | Carve

2013 in Review | November

Projecto de Requalificação das Arribas | Foz do Arelho Portugal | Nádia Schilling
Cliffs and dunes have a enormous ecological sensitivity and are subjected to a natural erosion caused by the sea and wind. Over the years, it has been observed that erosion was largely accelerated by the misuse of these areas. The access to vehicles, the devastation of its autochthonous vegetation, among other factors, led to its gradual destruction and created dangerous conditions that risked the visitor’s safety.

Billie Holiday Park | The Hague Netherlands | Carve
Carve designed an organically shaped playhill with three ‘heads’, which curls around an existing tree like a stretched piece of elastic. Because of this addition the surroundings are redefined, focused on its neighbouring functions like the residential care complex and the houses.

Ecosong Park | Shanghai China | Meyer + Silberberg Land Architects
To improve ecological function onsite, Meyer + Silberberg’s proposal will add an additional 1,000 acres of forest, agroforestry and orchards to connect and diversify the existing tree plantations, creating a continuous network of forest habitat across the site and positioned to extend into Songjiang and adjacent developments.

Billie Holiday Park | The Hague Netherlands | Carve

+-carve_billie-holiday-(10)

The Billie Holiday park is situated in Loosduinen, a quiet suburb of The Hague. After a recent renovation of the park, this part seemed to be forgotten; it was an unused, neglected space. However, this changed when a residential-care complex was built. Suddenly, this part became a frontside, which created the possibility to transform this place into an attractive park zone, too. The community board organised a participation process, mapping the wishes of the local residents. Renovating the soccer field and guarding off the biking path were important starting points, just like improving the spatial structure of the park. By arranging all new functions in one binding element, the surrounding space is reorganised, too.

Continue reading Billie Holiday Park | The Hague Netherlands | Carve