STUDENT PROJECT | Landscape as Laboratory: Umbrellas | Taylor Becker

10

Biannually, the Evergreen Museum and Library in Baltimore hosts “Sculpture at Evergreen,” an outdoor exhibit that grants local artists the opportunity to display their work on the grounds of the museum, creating a seasonal sculpture park for everyone to enjoy.

Continue reading STUDENT PROJECT | Landscape as Laboratory: Umbrellas | Taylor Becker

Tower Festival Headland | Blackpool UK | LDA Design

LDA-DESIGN,-TOWER-FESTIVAL-HEADLAND-1

Blackpool remains the UK’s leading seaside resort but visitor numbers have almost halved over the past twenty years and regeneration of the seafront and town has become essential. A major investment in coastal defence infrastructure has provided the catalyst for regeneration with the creation of a 3 kilometre long series of headlands and connecting promenades providing the space for the ‘People’s Playground’ as well as essential protection against rising sea levels and storm flooding.

Continue reading Tower Festival Headland | Blackpool UK | LDA Design

Call for Submissions | Ground Up Issue 3

GROUND UP is an annual publication of the Department of Landscape Architecture + Environmental Planning at the University of California at Berkeley. In this issue, we invite you to explore what it means to be Here.

We are soliciting printable media up to 2500 words with accompanying graphics. Shorter entries of 500-1000 words are highly encouraged, as are design proposals, either speculative or built. We welcome video submissions for the journal’s online component, and encourage novel forms of written and artistic expression.

Closes: JANUARY 5th, 2014. Notification of selected entries will be made in February.

Continue reading Call for Submissions | Ground Up Issue 3

FLEXSTREET | Salt Lake City USA | ATLAS Lab & Scott Allen

atlaslab_tenbrink_garza_the-sixtynine-seventy-project-19
Today, SLC’s existing cultural cores are disconnected from the city’s major corridors and public realm, making it difficult to decipher a recognizable downtown core identity. The system of open spaces and streets that encompass 6970 need to reveal the multiple layers of both current uses, projected development and cultural events while editing the numerous urban configurations that obstruct the flow and flux of urban life. Transforming Main Street as a critical active open space corridor and State Street as a safe and sustainable transit street will create a vibrant downtown core.

Continue reading FLEXSTREET | Salt Lake City USA | ATLAS Lab & Scott Allen

2014 Maeder-York Family Fellowship Landscape Studies

MY-FellowshipThe Maeder-York Family Fellowship recognizes an emerging designer whose work articulates the potential for landscape as a medium of design in the public realm. The residential Fellowship is awarded through a juried international portfolio competition and builds upon the Gardner’s Artist-in Residence programs that have fostered creativity and collaboration in the arts for over two decades.

In 2014, The Maeder-York Family Fellow in Landscape Studies will be in residence in one of the Renzo Piano-designed apartments at the Museum for three months during the summer. A public event centering on a discussion of their work is scheduled for the evening of June 12, 2014.

Continue reading 2014 Maeder-York Family Fellowship Landscape Studies

IGA Berlin 2017 design winners announced

02_Platz_am_See

The landscape architectural design competition for the IGA Berlin 2017 has been won by geskes.hack Landschaftsarchitekten and VIC Brücken und Ingenieurbau designing one of the largest open space projects in Berlin.  The landscape design is for a unique new park landscape is to be built over an area of  more than 100 hectares. Beginning with the Gardens of the World, the park landscape will reach out to Kienberg hill and parts of the expansive Wuhletal valley.  The purpose of this competition, which IGA Berlin 2017 GmbH staged on behalf of the federal state of Berlin, was to find ideas that could translate the framework concept of IGA into an attractive spatial setting.

Continue reading IGA Berlin 2017 design winners announced

Isabella Stewart Gardner Museum Opens Historic Monks Garden Redesigned by Michael Van Valkenburgh

Image-6-HiRes

Courtesy of Elizabeth Felicella

The Isabella Stewart Gardner Museum unveiled today the Museum’s historic Monks Garden redesigned by Michael Van Valkenburgh. The Garden, which was originally designed by Isabella Stewart Gardner during the installation of the Museum in 1901, has been reinstalled several times since that time. Van Valkenburgh was commissioned in 2012 to redesign the cloistered garden adjacent to the historic building and connected to the exterior gardens which surround the Museum’s new wing designed by Renzo Piano.

Continue reading Isabella Stewart Gardner Museum Opens Historic Monks Garden Redesigned by Michael Van Valkenburgh

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 17

FEATURED PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS