PARK+ | Auckland, New Zealand | LandLAB

LandLAB’s vision is to sensitively and adaptively re-use 254 Ponsonby Road’s existing structures and features to create a unique, hybrid open space and destination that captures the urbanity, spiritand sense of place of Ponsonby.

 

[PLAN – Click for larger resolution image]

PARK+ weaves together the street (urban) and park (green) to re-program the site through the fluid interaction of open space, architecture, community and place.

PARK+ embodies Ponsonby through innovative remediation, storm water filtration/re-use, sustainable energy generation, rich materiality, design excellence and creative place making that demonstrates best practice in environmental, cultural and social sustainability.

Ponsonby is a place of continuous transformation, re-inventing and re-discovering itself through it’s rich layers of natural, cultural and social history. Our aspiration is for 254 Ponsonby Road to contribute to this dynamic and on-going re-invention. Ponsonby is inclusive, PARK+ will reflect contemporary values of democracy, inclusiveness and sustainability through a simple, but rich, sequence of interwoven internal and external public spaces. Ponsonby needs a dynamic new public space, not just a green one, that is strategically located and equipped to simultaneously compliment and counter-balance the street and to emerge over time via a choreographed program of intervention, occupation and event.

PARK+

Design | LandLAB – architecture, urbanism and landscape.

Image Credit | LandLAB.