Event | Forest of Imagination | 15-18 May 2015 | Bath, UK

164562-FOI.LOGO.2015.Montage2.date-40bde7-large-1429787574
Landscape architects Grant Associates have designed The Forest of Imagination to transform Bath’s historic Queens Square into a temporary fantastical landscape and outdoor gallery for a four-day contemporary arts event in May 2015.

Continue reading Event | Forest of Imagination | 15-18 May 2015 | Bath, UK

Back to the River Design Competition in London, Ontario

Back-to-the-River-Design-Competition

Back to the River, a paid design competition, is intended to revitalize a section of the Thames River corridor in London, Ontario, Canada by stimulating reinvestment and providing new opportunities for connection to the river.  The competition is sponsored by the London Community Foundation, the City of London and the Upper Thames River Conservation Authority.

Through this two-stage design competition, the Sponsors seek a design vision for a 5km segment of the Thames River Corridor and detailed area plans for two focus areas with special city-building potential. At the most refined level of detail, the design submissions will identify implementable projects for each of the focus areas to enhance the environment, community quality of life, and economic development in London.

The Jury will, on the basis of submissions to the RFQ, select between three (3) and five (5) qualified Proponents to proceed to the RFP stage of the design competition. Each qualified Proponent who is invited to and submits a qualified response to the RFP will be awarded $40,000. The winning proposal will be awarded a design contract with the City of London of at least $200,000 to initiate detailed design of the inaugural project for The Forks, one of the focus areas described above.”

The first stage, an open RFQ released May 6th with responses due June 3rd. Short listed proponents will be invited to respond to an RFP later in the summer.
For more information, see www.backtotheriver.ca

MVRDV wins competition to transform abandoned highway section into Seoul Skygarden

img-AXO-(c)-MVRDV

The Seoul Skygarden, MVRDV’s proposal for the 938 metre long former elevated highway next to Seoul’s Central Station, hopes to build on the city’s ambition to be greener, more attractive and more user-friendly so as to inspire a process of change for the entire neighborhood. The design populates the overpass with 254 species of trees, shrubs and flowers to create an arboretum of local species, a library of plants that can be enjoyed by Seoul’s public, and a nursery for the city’s other green spaces. Organised according to the Korean alphabet, this library makes legible the natural diversity of the city, allows citizens to take a selfie next to their favourite local plant while knowing its name. The new overpass will cut the 25 minute walk around the station to just 11 minutes, and will generate 1.83 times the cost of its renovation and maintenance in economic benefits, according to joint research by Seoul Institute and the Korea Planners Association.

img-02-(c)-MVRDV

Continue reading MVRDV wins competition to transform abandoned highway section into Seoul Skygarden

1 Hotel & Homes | Miami Beach, USA | EDSA

130604-1-Hotel-Presentation-ALL-32
The 1 Hotel and Residences is located on the northern border of South Beach and “Mid-Beach”, Florida and sits on 600 feet of pristine beachfront. The property was originally built in the 1970’s and its interior and exterior spaces are being redesigned in an effort to reach LEED certification. The 1 Hotel & Residences South Beach will feature 417 hotel rooms, four swimming pools including the largest pool in South Beach and famous rooftop pool, lush landscaping, a spa, fitness center, private beach amenities and a variety of entertainment and dining destinations, including a new signature farm-to-table restaurant.

Continue reading 1 Hotel & Homes | Miami Beach, USA | EDSA

Review and Rewrite | Viby Sj, Denmark | LIW planning

  illustration-2

The proposal ‘Review and Rewrite’ is based on the existing landscape as the fundamental value for creating a modern, locally based residential area with a close relation to nature and the countryside, focusing on human relations and stakeholder-based communities.

Continue reading Review and Rewrite | Viby Sj, Denmark | LIW planning

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 447

FEATURE PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS