Back to the River Design Competition in London, Ontario


Back to the River, a paid design competition, is intended to revitalize a section of the Thames River corridor in London, Ontario, Canada by stimulating reinvestment and providing new opportunities for connection to the river.  The competition is sponsored by the London Community Foundation, the City of London and the Upper Thames River Conservation Authority.

Through this two-stage design competition, the Sponsors seek a design vision for a 5km segment of the Thames River Corridor and detailed area plans for two focus areas with special city-building potential. At the most refined level of detail, the design submissions will identify implementable projects for each of the focus areas to enhance the environment, community quality of life, and economic development in London.

The Jury will, on the basis of submissions to the RFQ, select between three (3) and five (5) qualified Proponents to proceed to the RFP stage of the design competition. Each qualified Proponent who is invited to and submits a qualified response to the RFP will be awarded $40,000. The winning proposal will be awarded a design contract with the City of London of at least $200,000 to initiate detailed design of the inaugural project for The Forks, one of the focus areas described above.”

The first stage, an open RFQ released May 6th with responses due June 3rd. Short listed proponents will be invited to respond to an RFP later in the summer.
For more information, see

MVRDV wins competition to transform abandoned highway section into Seoul Skygarden


The Seoul Skygarden, MVRDV’s proposal for the 938 metre long former elevated highway next to Seoul’s Central Station, hopes to build on the city’s ambition to be greener, more attractive and more user-friendly so as to inspire a process of change for the entire neighborhood. The design populates the overpass with 254 species of trees, shrubs and flowers to create an arboretum of local species, a library of plants that can be enjoyed by Seoul’s public, and a nursery for the city’s other green spaces. Organised according to the Korean alphabet, this library makes legible the natural diversity of the city, allows citizens to take a selfie next to their favourite local plant while knowing its name. The new overpass will cut the 25 minute walk around the station to just 11 minutes, and will generate 1.83 times the cost of its renovation and maintenance in economic benefits, according to joint research by Seoul Institute and the Korea Planners Association.


Continue reading MVRDV wins competition to transform abandoned highway section into Seoul Skygarden

1 Hotel & Homes | Miami Beach, USA | EDSA

The 1 Hotel and Residences is located on the northern border of South Beach and “Mid-Beach”, Florida and sits on 600 feet of pristine beachfront. The property was originally built in the 1970’s and its interior and exterior spaces are being redesigned in an effort to reach LEED certification. The 1 Hotel & Residences South Beach will feature 417 hotel rooms, four swimming pools including the largest pool in South Beach and famous rooftop pool, lush landscaping, a spa, fitness center, private beach amenities and a variety of entertainment and dining destinations, including a new signature farm-to-table restaurant.

Continue reading 1 Hotel & Homes | Miami Beach, USA | EDSA

LIW planning wins open competition for Viby Sj residential masterplan


The proposal ‘Review and Rewrite’ is based on the existing landscape as the fundamental value for creating a modern, locally based residential area with a close relation to nature and the countryside, focusing on human relations and stakeholder-based communities.

Continue reading LIW planning wins open competition for Viby Sj residential masterplan

Coen + Partners wins National Design Award for Landscape Architecture


Warroad U.S. Land Port of Entry | Coen + Partners | Copyright: Paul Crosby

Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum has announced the winners of the 2015  annual National Design Awards program, which recognize excellence and innovation across a variety of disciplines.

This year’s recipients are Coen + Partners for Landscape Architecture; Michael Graves for Lifetime Achievement; Jack Lenor Larsen for Director’s Award; Rosanne Haggerty for Design Mind; Heath Ceramicsfor Corporate & Institutional Achievement; MOS Architects for Architecture Design;Project Projects for Communication Design; threeASFOUR for Fashion Design;John Underkoffler for Interaction Design; Commune for Interior Design; and Stephen Burks for Product Design.

The award recipients will be honored at a gala dinner Thursday, Oct. 15, at Pier Sixty in New York during National Design Week, (Oct. 10–18). The design week aims to promote a better understanding of the role that design plays in all aspe

Congratulations to everyone at Coen + Parners for winning the National Design Award for landscape architecture. Founded by Shane Coen in 1991, Coen + Partners is a renowned landscape architecture practice based in Minneapolis, Minnesota. Through a process of collaboration, experimentation, and questioning, the firm’s work embraces the complexities of each site with quiet clarity and ecological integrity.

Image Copyright | Paul Crosby

Copley Wolff Design Group transforms Ford Motor Assembly plant into vibrant village just outside Boston


Assembly Row is a new 50-acre modern-day urban village located just outside of Boston and easily accessible by the new Assembly MBTA Orange Line Station. After years of planning and vision, the site of a long-closed Ford Motor Assembly plant has been transformed into a vibrant and active center of business and culture including luxury shops, local and national restaurants, office space, and high-end housing.

Continue reading Copley Wolff Design Group transforms Ford Motor Assembly plant into vibrant village just outside Boston

NHA Floating Village | Bangkok Thailand | SSOCA

One of the project’s main characteristics of this project is its strong social component and purpose. The project’s prime goal is to help bring awareness of the relevance of working with nature when dealing with flood conditions in Thailand. With this project, this has been achieved through the design of a complete floating village. 


One of the main design elements will be the Flood Interpretative Center.  This floating structure will be hosting permanent exhibitions, teaching about ecology and learning about how to live with water.  The rest of the structures will have different uses, such as commercial, housing, and public park areas.

Continue reading NHA Floating Village | Bangkok Thailand | SSOCA

1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 331




RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+