Park Groot Schjin | Antwerp, Belgium | BUUR, HOSPER & BULK

PGS_birdview
In early 2013 urban planners AG stadsplanning organised a competition to carry out the complete design assignment and related services as part of the development of the Groot Schijn Park in Antwerp. BUUR-HOSPER-BULK – in cooperation with ARA – combined forces for this.

Continue reading Park Groot Schjin | Antwerp, Belgium | BUUR, HOSPER & BULK

Colwell Shelor+ West 8+ Weddle Gilmore selected for Mesa City Center

Winter-water-feature_courtesy-of-Colwell-Shelor-+-West-8-+-Weddle-Gilmore_LR

Colwell Shelor+ West 8+ Weddle Gilmore has been selected to lead the design process to transform 19 acres surrounding Mesa’s City Hall into a one of a kind civic space which will capture and enhance the urbanizing momentum of Mesa’s downtown core. The team was unanimously selected by the City of Mesa over finalists Woods Bagot+ Surface Design and Otak+ Mayer Reed.

Aerial-context-future-growth_courtesy-of-Colwell-Shelor-+-West-8-+-Weddle-Gilmore_LR

Continue reading Colwell Shelor+ West 8+ Weddle Gilmore selected for Mesa City Center

The presence of absence in the public park of De Panne

CVC_130801125258
De Panne is a small town situated at the west end of the Belgian coast on the border with France. For many centuries it was nothing more than a fishing village, but with the romantic revolution of the mid-19th century, the town began attracting aristocratic and bourgeois tourists.
Continue reading The presence of absence in the public park of De Panne

Kai Tak Fantasy Competition Winner announced

Kai Tak Fantasy Competition Winner Healthy Lift Off 1

Mr. Paul Chan, Secretary for Development and Head Juror of the Kai Tak Fantasy International Ideas Competition, announced the results at the Award Ceremony on 14 November 2014. Upon the thorough consideration by the Jury Panel during the final adjudication, Entry C Kai Tak 2.0: Healthy Lift Off (啟德 2.0: 健康啟航) was selected as the winning entry.

Continue reading Kai Tak Fantasy Competition Winner announced

The Don Valley Brickworks Quarry Garden Observation Deck | Toronto, Canada | The Planning Partnership

Brickworks Quarry Garden Observation Deck-Planning Partnership-10

In 2011 a large storm water outlet and chamber was installed at the southwest trailhead in the Don Valley Brickworks; which created an unwelcoming presence at one of the most used entrances into the Quarry Gardens. The Planning Partnership was retained to design a gateway feature that would camouflage the storm water outlet and chamber, provide a comfortable seating area and act as destination. The resulting  observation deck seamlessly hides the storm water outlet and chamber and establishes a welcoming entrance for visitors.

Continue reading The Don Valley Brickworks Quarry Garden Observation Deck | Toronto, Canada | The Planning Partnership

1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 439

FEATURE PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS