BUUR create charming market square in Assenede

ASS_foto_overzicht-01
The section of the regional road N436 passing through the center of Assenede has received a thorough facelift. The traffic livability is one of the major aspects of the project design. The rural character of the village is emphasized by the massive introduction of greenery. The project culminates in the realization of a new market square, an oasis of calm offering a high quality visitor experience.
Continue reading BUUR create charming market square in Assenede

Vaskhnil Novosibirsk: A public space framework for a new residential area

FELIXX_Vaskhnil_Courtyards-render-by-KCAP
The masterplan, made by KCAP, is part of a family of three sites in the south-west of Novosibirsk, surrounded by largely agricultural fields and the Vaskhnil Agricultural Research Institute. The aim of the project is to create an intimate urban area that mixes lower buildings, intimate landscapes and shared public spaces, in contrast with the standard high-rise developments in Russia.

FELIXX_Vaskhnil_Masterplan-render-by-KCAP

Continue reading Vaskhnil Novosibirsk: A public space framework for a new residential area

Kievit in Green | Antwerp Belgium | HOSPER

Kievitwijk-citybalcony-highres

The public space of Kievitwijk District serves as the internationally oriented entrance area of ​​the Central Station of Antwerp, as urban workplace and as green space for local residents. Therefore, a strong identity in the design comes first: as a binding element of the various spheres and users, and as a structuring public domain for the entire district (old and new). A coherent solution requires a clear appearance.

 Therefore the design team resolutely opted for a green character. The strong green structure in the design creates unity, and gives the neighbourhood an urban character and appearance.

Kievitswijk-plantin-en-moretus-2-highres

Continue reading Kievit in Green | Antwerp Belgium | HOSPER

Bradfield College Greek Theatre | Berkshire UK | Studio Octopi

WLA-Bradfield-College-Greek-Theatre-Studio-Octopi6
In 2012, Studio Octopi were appointed to undertake the modernisation of the theatre with the intention to reopen in time for a performance of Antigone in June 2014. The original ‘temple’ theatre building was condemned in 2009, so the College needed a new theatre building or Skene that would enable increased versatility of the theatre. Forward of the Skene, sits the stage and orchestra. In the 1960’s when the stage was extended the circular Orchestra was truncated, there was now an opportunity to reconnect the concrete terraces with the stage. Finally, circulation had always been a victim of the theatre’s success. With the entrance almost impossible to find and precariously steep stairs down into the auditorium reorientating the theatre to offer improved access was crucial. Within the theatre, years of undergrowth and landslides further hampered circumnavigation of the auditorium.

Continue reading Bradfield College Greek Theatre | Berkshire UK | Studio Octopi

Greenhouse in the Botanic Garden | University of Aarhus, Denmark | C.F. Møller Architects


The new tropical conservatory at the Botanical Gardens in Aarhus is like a drop of dew in its green surroundings. Sustainable design, new materials and advanced computer technology went into the creation of the hothouse’s organic form.
Continue reading Greenhouse in the Botanic Garden | University of Aarhus, Denmark | C.F. Møller Architects

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 139

FEATURE PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS