Carve reinvigorates factory landscape in Eindhoven

Strijp S is the former factory site of the old Philips-complex in Eindhoven, the Netherlands. The 27 hectare large area, which is the home of a considerable amount of monumental buildings, provided work to housands of people between 1920 and 2004. Even though the complex was surrounded by living neighbourhoods, Strijp S was always known to be a ‘Forbidden City’: an immense area, inaccessible to the unauthorised. In 2004 Philips sold Strijp S to investor Park Strijp Beheer, who will be redeveloping the area in different phases to a unique living and working environment, while respecting the original character of the remaining constructions.

Continue reading Carve reinvigorates factory landscape in Eindhoven

Rathbone Square, a new public garden in the heart of Fitzrovia.


The design will transform the former Royal Mail site into a contemporary publically accessible garden square with shops, cafes, outdoor terraces and a central garden which will be enjoyed by both residents and the general public. The design includes lawn areas for relaxing, trees and native planting that will reflect the seasons, raised beds with flowering trees, water features, and public seating.

Continue reading Rathbone Square, a new public garden in the heart of Fitzrovia.

Grorudparken (Grorud Park) | Oslo Norway | LINK Landskap


Grorudparken (Grorud Park) is one of four new neighbourhood parks in Groruddalen. The park introduces facilities for athletics, play, recreation, youth programmes, social interaction, and cultural activities for the diverse local population. LINK Landskap was the project Landscape Architect, under commission from Oslo Municipality’s Department of Water and Sewage. However, several other municipal departments were also involved in the project – The Department of Recreation, The Planning Office, The Office of Cultural Heritage Management, and the District of Grorud. Planning and design work for the park began in the autumn of 2009, based on recommendations contained within the Development Control Plan for Alna Reserve (KDP Alna Miljøpark).

Continue reading Grorudparken (Grorud Park) | Oslo Norway | LINK Landskap

BUUR create charming market square in Assenede

The section of the regional road N436 passing through the center of Assenede has received a thorough facelift. The traffic livability is one of the major aspects of the project design. The rural character of the village is emphasized by the massive introduction of greenery. The project culminates in the realization of a new market square, an oasis of calm offering a high quality visitor experience.
Continue reading BUUR create charming market square in Assenede

Vaskhnil Novosibirsk by Felixx and KCAP

The masterplan, made by KCAP, is part of a family of three sites in the south-west of Novosibirsk, surrounded by largely agricultural fields and the Vaskhnil Agricultural Research Institute. The aim of the project is to create an intimate urban area that mixes lower buildings, intimate landscapes and shared public spaces, in contrast with the standard high-rise developments in Russia.


Continue reading Vaskhnil Novosibirsk by Felixx and KCAP

Kievit in Green | Antwerp Belgium | HOSPER


The public space of Kievitwijk District serves as the internationally oriented entrance area of ​​the Central Station of Antwerp, as urban workplace and as green space for local residents. Therefore, a strong identity in the design comes first: as a binding element of the various spheres and users, and as a structuring public domain for the entire district (old and new). A coherent solution requires a clear appearance.

 Therefore the design team resolutely opted for a green character. The strong green structure in the design creates unity, and gives the neighbourhood an urban character and appearance.


Continue reading Kievit in Green | Antwerp Belgium | HOSPER

Bradfield College Greek Theatre | Berkshire UK | Studio Octopi

In 2012, Studio Octopi were appointed to undertake the modernisation of the theatre with the intention to reopen in time for a performance of Antigone in June 2014. The original ‘temple’ theatre building was condemned in 2009, so the College needed a new theatre building or Skene that would enable increased versatility of the theatre. Forward of the Skene, sits the stage and orchestra. In the 1960’s when the stage was extended the circular Orchestra was truncated, there was now an opportunity to reconnect the concrete terraces with the stage. Finally, circulation had always been a victim of the theatre’s success. With the entrance almost impossible to find and precariously steep stairs down into the auditorium reorientating the theatre to offer improved access was crucial. Within the theatre, years of undergrowth and landslides further hampered circumnavigation of the auditorium.

Continue reading Bradfield College Greek Theatre | Berkshire UK | Studio Octopi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 101




RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+