Three Mills Playspace Competition | London UK | We Made That & Free Play

Three Mills

 

A team comprising We Made That and Free Play have been chosen as the winner of the Three Mills Green Play-space competition, which sought proposals for designs for a new play-space located near the Olympic Park in the borough of Newham, East London.

We Made That and Free Play were selected from a shortlist of four teams, following an open call for expressions of interest, which yielded over 60 entries from practices and design teams from around the world. The other shortlisted teams were erect architecture, Kinnear Landscape Architects, and Studio Weave with Wayward Plants.

Continue reading Three Mills Playspace Competition | London UK | We Made That & Free Play

OKRA realizes architectonic intervention in Moscow at Sretenka Design Week

OKRA-Sretenka Design Week

At the opening of the Sretenka Design Week two objects, designed by OKRA are placed on a prominent spot on Tsvetnoy Bul’var in Moscow. The objects are designed as a demonstration model for interventions in public realm in Sretenka, one of Moscow’s oldest neighbourhoods. The objects are exemplary for the way interventions in public realm can take place, being a catalyst for development of spaces.
Continue reading OKRA realizes architectonic intervention in Moscow at Sretenka Design Week

The long road to a new square | Cologne Germany | metrobox architekten

The long road to a new square | Cologne | metrobox architekten

Concept
The basic design concept was created by overlaying the images associated with the square, its use and its location. People flow through the built-up urban landscape, each like a water droplet in a river. The skaters have made this flow of people into a game. Quiet, long drawn-out stretches with large radiuses alternate with jumping at obstacles, like the flowing and spraying of water in a river. The location of the square on the Rhine places this image in an appropriate scenic context.

The implementation of this concept in reality is achieved by overlaying the area with a virtual grid which has uniform building areas at the cross-over points. The grid and building areas represent urban elements and are taken from the urban environment. However, to turn this stark grouping on a grid into a spontaneous arrangement that is optimal for this sport, the area had to be reorganised using a particular algorithm. This turned the building areas into structures of different sizes; they rise out of the landscape or sink into it to intersperse the space with green elements, meadows and trees. The basic structures are skate objects made from concrete and stand like stones covered by water in a river of flagstones. The ground combines with the skate objects using a template.
Continue reading The long road to a new square | Cologne Germany | metrobox architekten

Shortlist for London Olympic Park Legacy Design Competitions announced

More than 100 teams from across Europe, Asia and North America submitted expressions of interest to create two new distinctive areas that will bring together a vibrant mix of
cultural events, beautiful spaces and recreational uses for the Queen Elizabeth Olympic Park.

The centrepiece will be a major public space that will welcome crowds to the south park. Sitting between the Aquatics Centre, the Stadium, the ArcelorMittal Orbit and the 2012
Gardens, this urban landscape will have a South Bank feel with plans for a visitor centre, water features, imaginative play facilities and host a range of diverse festivals and
performances.

The second area will be set within the stunning green river valley in the north park and has potential to include one of London’s most inspiring playgrounds and a visitor centre with a
café and seating terrace, along with indoor multi-purpose space for community-use.

For the shortlist for both parks…..

Continue reading Shortlist for London Olympic Park Legacy Design Competitions announced

Courtyard in Classensgade | Copenhagen | 1:1 Landskab

Courtyard in Classensgade

Courtyard with a south European atmosphere. In 2010 the courtyard in Classensgade 27 at Østerbro in Copenhagen was completely renovated. The courtyard was designed by 1:1 landscape architects, also located in Copenhagen.
Continue reading Courtyard in Classensgade | Copenhagen | 1:1 Landskab

1 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 126
RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+

LATEST WLA MAGAZINE

MAGAZINE SPECIAL EDITIONS