A Pool perfect for summer in Tuscany by Giuseppe Lunardini


When an entrepreneur who works in the marble business gave me the chance to design the garden for his brand new house up on the hills of Ortonovo, close to the Mediterranean coast, I suddenly knew I would reflect his personality in a carved landscape.


I applied all the design principles I have learned from Porcinai’s School of Florence and did my best to design a garden in perfect harmony with this territory, as if it was the missing piece of a bigger puzzle.

The whole property is 6.200 square metres, including an olive grove. I created a series of green rooms such as the swimming pool area, the outdoor kitchen, the entrance garden and the parking area which are designed and planned close to the building but get more natural and more nuanced as you move away from the house.

Continue reading A Pool perfect for summer in Tuscany by Giuseppe Lunardini

Park n’ Play | Northern Harbor, Denmark | Active City Transformation


The parking facility PARK N’ PLAY is ACTs ambitious competition proposal that seeks to reinvent the parking house typology. The project that was developed in January 2014 amplifies the urban qualities and activities by prolonging the range of these up through the elevations and on to the roof. With a breathing and adaptable façade system the four facades are designed specifically for their four very different urban relations. Through an adaptable façade system of steel frames and stretch metal sheets a green strategy is incorporated to give shelter from sun and rain and yet offer an added value to the interior of the building complex.


Continue reading Park n’ Play | Northern Harbor, Denmark | Active City Transformation

Békás-tó park | Debrecen, Hungary | Gardenworks


The park of Békás-tó is situated in the middle of Nagyerdő, parkforest of the city of Debrecen (the center of the north-east Hungarian region). Nearly 20 hectares of neglected forest were turned into a vivid, popular public park, which is able to act like a representative “green core” of the city and a place for citizens, tourists and nature-lovers to relax, interact with each other at the same time.


Continue reading Békás-tó park | Debrecen, Hungary | Gardenworks

Mario Schjetnan wins the 2015 IFLA – Sir Geoffrey Jellicoe Award

The International Federation of Landscape Architects (IFLA), recently announced that Mario SCHJETNAN from Mexico has been selected as the winner of the 2015 premier award for Landscape Architecture, the IFLA – Sir Geoffrey Jellicoe Award.

The Award Jury composed of a Landscape Architect from each of the 5 IFLA regions, and the President of UIA (Union International of Architects) who served for the first time as a guest jury member, agreed with the Mexican Society of Landscape Architects (SAPM), who nominated him for the award, that “Mario Schjetnan is a truly outstanding figure in Landscape Architecture and Urban Design in Mexico, Latin America, and the USA.” His contribution has been not only through the realisation of many important projects, but also as an academic, sharing his knowledge and passion for the profession with others.

The IFLA Sir Geoffrey Jellicoe Award was launched in 2004 on a quadrennial basis. Its inaugural recipient was Peter Walker (USA) in 2005. Prof. Bernard Lassus (France) was awarded in 2009, Cornelia Hahn Oberlander in 2011, Mihály Möcsényi in 2012, 2013 Gonçalo Ribeiro Telles and for 2014 Sun Xiao Xiang. Since 2011 the award has been bestowed annually.

The IFLA Sir Geoffrey Jellicoe Award is the highest honour that the International Federation of Landscape Architects can bestow upon a landscape architect. The IFLA President, Kathryn Moore, will make the announcement in the Award Ceremony on 12 June 2015, during the 2015 IFLA World Congress in St Petersburg.


Continue reading Mario Schjetnan wins the 2015 IFLA – Sir Geoffrey Jellicoe Award

WW I Memorial Park | Belgium | OMGEVING


My soul looked down from a vague height with Death,
As unremembering how I rose or why,
And saw a sad land, weak with sweats of dearth,
Gray, cratered like the moon with hollow woe,
And fitted with great pocks and scabs of plaques.
Across its beard, that horror of harsh wire,
There moved thin caterpillars, slowly uncoiled.
It seemed they pushed themselves to be as plugs
Of ditches, where they writhed and shrivelled, killed.
By them had slimy paths been trailed and scraped
Round myriad warts that might be little hills.

– Excerpt from “The Show” by Wilfred Owen (1918)

A myriad of “little hills” constitute the landscape of what once could be called Flanders Fields. One hundred years ago, the battles of the First World War marked the beginning of the change in landscape that we still bear witness to today around the small town of Ypres. The town, quiet and rather plain, discreetly reveals the scars of its past. More than 500,000 people lost their lives here and the entire western region of Flanders was reshaped by the war. From flat plains, sudden blasts carved out rough hills and deep craters, permanently altering the perception of the local landscape. The four years between 1914 and 1918 saw a political war as well as a war on the landscape.


Continue reading WW I Memorial Park | Belgium | OMGEVING

Trekroner Plaza | Roskilde, Denmark | Active City Transformation


The goal of the assignment for Active City Transformation was to develop an innovative outdoor space that included space for cultural exchange, physical activities – formal and informal – and a common space for social interaction across age, gender, ethnicity and class around the lake of Trekroner, 50km west of Copenhagen. The Trekroner Plaza now serves as a natural meeting place and by that creates a new quality of public life that engages the residents and the students of the University culturally, socially and actively.


Continue reading Trekroner Plaza | Roskilde, Denmark | Active City Transformation

ADEPT & Mandaworks win Kolkajen-Ropsten design competition

ADEPT & Mandaworksare now officially announced winners of the large urban development of Kolkajen-Ropsten in Stockholm’s Royal Seaport, Sweden. The Jury appointed the proposal, ’Royal Neighbour’ as the winner of the parallel assignment on basis of it’s high architectural and urban qualities. Since summer 2014, the team has worked closely with the city of Stockholm to develop the masterplan. The ambitious phase 1 will commence building in 2017.


Continue reading ADEPT & Mandaworks win Kolkajen-Ropsten design competition

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 101




RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+