Serenissima | Venice Italy | Jacques Abelman

Serenissima-Plan_01

THE ETERNAL CITY?

Due to faster than expected sea level rise, scientists project that even the drastic intervention of the M.O.S.E. sea barrier project will only delay the permanent flooding of Venice by 100 to 200 years. In this future vision of drastically altered climate conditions, coastal cities such as Venice will have to physically and economically reinvent themselves in order to survive.

Continue reading Serenissima | Venice Italy | Jacques Abelman

Shawm House | Coldtown UK | OOBE Ltd

shawm-house_visualisation
A unique landscape responding to an innovative new residential building set within rural Northumberland. The brief was to develop a sustainable dwelling that sat within, and responded to, its surroundings. Architects Mawson Kerr proposed a pioneering barn conversion that uses innovative construction techniques and sustainable technologies alongside local materials to produce a simple, elegant new home.
Continue reading Shawm House | Coldtown UK | OOBE Ltd

Mandaworks & Hosper win International Urban Design Competition in Trenčín Slovakia

Image-D-Low-Res
Mandaworks and Hosper Sweden have been awarded first prize in the open international urban design competition in Trenčín, Slovakia. On May 19th, 2014 the results were announced. Mandaworks and Hosper were selected from 59 entrants to receive first prize and awarded € 30,000. The competition was organized by the City of Trenčín with support from the Swiss-Slovak Cooperation Programme and financed by contributions from the Swiss Confederation and co-financed from the state budget of the Slovak Republic.
Continue reading Mandaworks & Hosper win International Urban Design Competition in Trenčín Slovakia

STUDENT PROJECT | Regeneration of the Customs Office area in Kavala | Elli Nikolaidou

8.3D-2

Elli Nikolaidou’s thesis develops a redesign of the Customs Office area in Kavala, with a principal goal to reconnect with the city. The regeneration of the space will allow its conversion to an important part of the life and the motion of the city center. Thanks to the creation of a network of pathways and spots of interest for pedestrians, the development of the natural element and the reuse of buildings, the area will be active all day long.

Continue reading STUDENT PROJECT | Regeneration of the Customs Office area in Kavala | Elli Nikolaidou

Masmo Square | Stockholm Sweden | LAND Arkitektur AB

masmo2

In Masmo, in the outskirts of Stockholm, you will find one of Stockholm´s most spectacular subway entrances. An elongated mountain with cliffs and pine trees stands as a backdrop for a square where the entrance to the station is shaped as a concrete cassette pushed into the mountain hillside. Even though the presence of the mountain is prominent and majestic, it is barely visible in the everyday rush to the subway.

Continue reading Masmo Square | Stockholm Sweden | LAND Arkitektur AB

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 125