Suzhou Center | Suzhou China | SWA

 Suzhou Center | Suzhou China | SWA

SWA Group recently won an invited design competition for Suzhou Center, a 26.5-hectare site located in Suzhou’s still-developing Central Business District, with office, hotel, residential buildings, retail corridors, transit, roof gardens, canals and waterfront parks adjacent to historic Jinji Lake. The landmark Suzhou Center design, which is planned to break ground in April 2012, creates a signature city-center of urban offerings, greenspace and lakefront amenities along an approximately 2-km visual corridor reminiscent of the Washington Mall, Champs Elysees in Paris and other grand urban spines. A striking 88-story arched Gateway Tower, now under construction toward completion in late 2012, anchors the Suzhou Center development. Its arch shape encases the visual corridor connecting Old Town and the city’s other urban center, Suzhou Industrial Park (SIP) Central Business District.

Continue reading Suzhou Center | Suzhou China | SWA

AECOM win Street 11 competition

Wining Entry - Earth Central by AECOM

The winner of Street 11 Competition, to redesign the main street of Lilydale was announced today with the winning entry being awarded to Earth Central by AECOM. The Street 11 Competition was organised by the Australian Institute of Landscape Architects. The competition challenged entrants to redesign the main street of Lilydale to create an attractive and environmentally sustainable, pedestrian oriented town centre.

A total of thirteen submissions were received and all submissions addressed the Assessment Criteria. The jury received digital files five days prior to the closed judging session at the University of Melbourne. This process involved short listing the entries into the top five submissions for further review and discussion. After vigorous debate regarding the entries the two finalists were selected. The jury would like to thank and congratulate all entrants for their contribution to the future of both Lilydale, and the profession of Landscape Architecture.

Wining Entry Logo - Earth Central by AECOM

WINNER – First Prize
Earth Central by AECOM is a proposition that intensifies both density and amenity through substantial physical change to the fabric of the Township. The jury was impressed by the clear and understandable representation of the Transport Hub, Central Park and the Living Street. Earth Central thinks big to demonstrate a realizable approach to social, economic and ecological development. The strength of this scheme lies in its ability to challenge the symmetry of the street, creating a new town centre focused around a central park.

Continue reading AECOM win Street 11 competition

2014 Nanjing Youth Olympics Urban Design Competition | Nanjing China | SPUA

2014 Nanjing Youth Olympics Urban Design Competition | Nanjing China | SPUA

The 2nd World Youth Olympics Games will be held in Nanjing China in the year of 2014. It will attract the world’s best young athletes to compete against each other representing the future and life of the world’s competitive spirit.

Located in the outer suburbs of Nanjing city in the district of Hexing, the new Olympic site will act as a catalyst for a new commercial center that will activate not only the district, but also the Yangtze Riverfront which the city of Nanjing has turned its back on throughout its history. The site attempts to integrate new offices, commercial malls and shops, with future generations of residences and the Olympic Village that are all connected by the central Olympic Corridor that runs and bridges over the future dyke and highway; bridging the city to the water.
Continue reading 2014 Nanjing Youth Olympics Urban Design Competition | Nanjing China | SPUA

Maggie’s Cancer Caring Centre | Glasgow Scotland | OMA

Maggie’s Cancer Caring Centre | Glasgow Scotland | OMA

Located in a natural setting, like a pavilion in the woods, the building is both introverted and extroverted: each space has a relationship either to the internal courtyard or to the surrounding woodland and greenery, while certain moments provide views of Glasgow beyond. With a flat roof and floor levels that respond to the natural topography, the rooms vary in height, with the more intimate areas programmed for private uses such as counselling, and more open and spacious zones for communal use. More than any other space, the internal courtyard provides a place of sanctuary and respite.

Continue reading Maggie’s Cancer Caring Centre | Glasgow Scotland | OMA

Walk the Line – STREET WORKS | Sydney Australia | HASSELL #UPDATE

Walk the Line - STREET WORKS | Sydney Australia | HASSELL

#UPDATE – Walk the line has now been installed on the Streets of Sydney as part of the STREET WORKS initiative of the Australian Institute of Landscape Architects(AILA), NSW. The various sites including Walk the line will be in place from 21 October 2011 until January 2012.

HASSELL  is to reactivate under-utilised city spaces with Walk the Line,  a simple painted line that turns into a game in selected areas. Street corners will become hopscotch pitches, bat tennis courts and marbles fields; stairs will turn into waterfalls and road crossings transformed into arcade games.
WALK THE LINE ON THE STREETS OF SYDNEY

Continue reading Walk the Line – STREET WORKS | Sydney Australia | HASSELL #UPDATE

1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 76