Daiichi Mutual Insurance Shin-Ohi Office Landscape | Kanagawa, Japan | Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-C5_mediumprint

The Daiichi project site is located 40 miles outside of Tokyo in a small, quiet town surrounded by rice fields, coastlines, and mountains. The company aimed to improve working conditions for their employees and to make manifest the company’s commitment to a healthy environment. In order to fulfill their building design concept, “Working in a Forest,” Takenaka Architecture invited WRT to serve as landscape design consultants.

Continue reading Daiichi Mutual Insurance Shin-Ohi Office Landscape | Kanagawa, Japan | Takenaka Corporation + WRT

Shenzhen Bay Tech-Eco Park | Shenzhen China | CRJA-IBI Group and BLY Landscape Architects

Shenzhen-bay-tech-eco-park-concept_28

CRJA-IBI Group in collaboration with BLY Landscape Architects were selected to design the exterior landscaped area, roadways, elevated decks, gardens and roof gardens for four districts within the new Shenzhen Bay Technology and Ecology Park. Shenzhen is a major city in the south of Southern China’s Guangdong Province, situated immediately north of Hong Kong. The area is China’s first—and one of the most successful—Special Economic Zones. The project’s location within the urban fabric of Shenzhen offered the landscape architects distinct opportunities to create an energizing addition to the neighborhood.

Continue reading Shenzhen Bay Tech-Eco Park | Shenzhen China | CRJA-IBI Group and BLY Landscape Architects

`The Rainforest` seeks to evoke the surrounding landscape for residents

Rainforest---07

The Rainforest is an executive condominium housing development set amidst vast landscaped grounds that evoke the look of a nature reserve. Spanning an area of 17,590 square metres situated along Choa Chu Kang Avenue 3, the residential development is well integrated with its lush tropical setting.

Continue reading `The Rainforest` seeks to evoke the surrounding landscape for residents

T.R.O.P creates resort inspired by the Khao Yai

Botanica Khao Yai-Thailand-TROP-5
Inspired by the nearby mountain range, Khao Yai, Thailand’s largest rain forest (also Thailand’s first national park), the landscape is created as the link between the architecture and Nature. Instead of trying to produce a faked natural forest, the architecture is interpreted as big trees while the landscape represents the green areas underneath. Working with different qualities of sunlight, the landscape solution successfully introduces the man-made sustainable forest, which inspires the residents to understand and appreciate what Nature is all about.

Botanica Khao Yai-Thailand-TROP-1

Continue reading T.R.O.P creates resort inspired by the Khao Yai

Spring pavillion in Beijing 如何赋予建筑春意盎然的趣味? 

LATITUDE-SPRING-PAVILION-03-fortune-mall

LATITUDE was commissioned by Beijing Financial Street Mall in collaboration with Better Homes And Gardens magazine to design a pavilion capable of holding outdoor spring-themed cultural activities.
Continue reading Spring pavillion in Beijing 如何赋予建筑春意盎然的趣味? 

Singapore Botanic Gardens unveils new Heritage Garden

Heritage_Garden_Singapore_NPS_1

Recently the Minister for National Development Lawrence Wong unveiled the Heritage Garden in the Singapore Botanic Gardens. Overlooking Swan Lake, the Heritage Garden is located on the same lawn where Singapore’s first “Aneka Ragam Ra’ayat”, or People’s Variety Show, took place. The Heritage Garden highlights the social history of the Gardens, as well as its pivotal role in Singapore’s greening journey.

Continue reading Singapore Botanic Gardens unveils new Heritage Garden

King’s House | Bangalore, India | The Purple Ink Studio

Kings-House-5

Occupying a strategic position in the heart of Bangalore, the clients brief saw a potential for limited ‘Sky Villas’ where the architecture would re-interpret new levels of luxury in living. The built form and landscape is worked out to capture and involve the vibrant richness of the city’s flora.

The design challenge was to capitalize on the potential of the 30,000 Sqft site without compromising on the existing green cover and minimizing the ecological footprint of the structure.

Continue reading King’s House | Bangalore, India | The Purple Ink Studio

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 63

FEATURED PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS