Baan San Ngam | Hua Hin, Thailand | Shma

IMG_9875

“Baan San Ngam”, a low rise beach front condominium is situated in the Prachuabkirikhan province of Thailand. Located away from the typical tourist area, the site is surrounded by mangroves and grove wood forest with the backdrop of mountainous terrain in the distant.

The varying ecological elements within the area from the sea, dunes, swamp, swale, mound and forest scape provides the site with an interesting topography and ground texture for the designer to experiment with. The concept of “Nature vs. Art” is explored in studying the translation of different shapes, colour and textures when different ecological elements merge into each other such as how water reacts when it flows and penetrate through sand.

IMG_9970

Continue reading Baan San Ngam | Hua Hin, Thailand | Shma

Rathbone Square, a new public garden designed by Gustafson Porter

2572_6230_140321A

The design will transform the former Royal Mail site into a contemporary publically accessible garden square with shops, cafes, outdoor terraces and a central garden which will be enjoyed by both residents and the general public. The design includes lawn areas for relaxing, trees and native planting that will reflect the seasons, raised beds with flowering trees, water features, and public seating.

Continue reading Rathbone Square, a new public garden designed by Gustafson Porter

Hasani Villa | Shiraz Iran | Seyed Mohammad Amin Hedayati

1-(2)

The concept for the design was to dedicate less space to villa and more space to landscaping. This project is located in the new development which called Sadra in Shiraz, Iran. 

Continue reading Hasani Villa | Shiraz Iran | Seyed Mohammad Amin Hedayati

Padaro | Carpinteria California | Arcadia Studio

Image Credit | Ciro Coelho

Image Credit | Ciro Coelho

The owners desired a modern aesthetic to symbolize a break from their past and to signify a new beginning in their lives. The resulting modern beach house and gardens integrated these needs employing the California tradition of contemporary indoor – outdoor living.

The project is located on an exclusive section of beachfront in Carpinteria, California. The owners, captivated by the south facing beach frontage, with sweeping coastal views and the Channel Islands in the distance, selected this narrow site raised on a modest bluff for its natural beauty. Various constraints posed a challenge for the design team. Most intrusive was the noise from railroad and highway North of the property, which would require buffering. There were privacy concerns to consider as well, with the neighbors close by on either side of the relatively narrow lot. The ocean side was constrained by a geologic bluff top setback while the right of way of the private street further reduced the available lot. The original beach house had a myriad of existing tropical plants and palms, which would purposefully be re-used in the new landscape.
Continue reading Padaro | Carpinteria California | Arcadia Studio

A Dynamic Garden | Treviso Italy | MADE associati

DSC_9852
The design project for this small garden (two areas of approx. 800 sq.mt.) responds to the need for the construction of a car port, a storeroom, and to redesign the lawn space in the two adjoining areas of the house, the building of which dates back to the early 18th century.
Continue reading A Dynamic Garden | Treviso Italy | MADE associati

1 2

FEATURE PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS