Finalists announced for Pershing Square, Los Angeles

Los Angeles

Pershing Square Renew has announced that four teams have made the third and final phase in the design competition to re-envisioning Pershing Square, Los Angeles’ oldest park. Phase 2 included a 10 teams that have now been shortlisted to four teams including :

The next phase kicks off on January 11, 2016 with the winner to be announced in April.

Find out more from Pershing Square Renew

Middle Ground | Seoul, South Korea | BNIM + sungyop Kim

MIDDLE-GROUND-BNIM-SOUTHKOREA-1

The Seunsangga Complex is a series of large, contextually awkward buildings that divide a historical industrial area in half. Being over one kilometer long, the complex once served as a break in the urban fabric meant to prevent the spread of fire and disease. At this moment, the competition seeks to refit the complex into the city’s increasingly urbanizing context. The complex’s modernist buildings are a monolithic urban gesture through the City.

Continue reading Middle Ground | Seoul, South Korea | BNIM + sungyop Kim

A winter installation of 30 giant seesaws in Montreal

23225-preview_low_583-12_23225_sc_v2com

Impulse, a winter installation comprising 30 giant seesaws that will transform the Place des Festivals into a vast illuminated playground, accompanied by a set of all-new video projections. The creation is the work of Toronto-based firm Lateral Office and Montreal-basedCS Design, in collaboration with EGP Group of Montreal.

The consortium, chosen through an open competition for the sixth annual Luminothérapie event, has created a playful interactive space that will warm hearts of all ages during the cold season. The video below shows the process of building and testing the seesaws.

“Every year, we are eager to give Montrealers a new creative winter experience in the heart of the Quartier des Spectacles. Luminothérapie’s public installations transform our relationship with the city, beautify it, and give it a wonderful friendly touch. Luminothérapie also keeps Montreal shining bright around the world as a hub of interactive art,” said Chantal Rossi, Ville de Montréal Associate Councillor Culture, Heritage and Design.

Continue reading A winter installation of 30 giant seesaws in Montreal

23° Escape | Khao Yai, Thailand | SHMA

Image-GR07-05

Liquid substances on Earth naturally fall and flow to the lower grounds, forming an erosion landscape that humans find beautiful. Our site located at the intersection where the flow meets the ground and is surrounded by mountains. The process of erosion inspired the shape of the landscape became the feature of our designs.

Image-GR07-17

Continue reading 23° Escape | Khao Yai, Thailand | SHMA

Futako Tamagawa Rise, 20 hectare urban regeneration project in Tokyo

Copyright_Edmund_Sumner-0072
Conran and Partners’ design concept for the project responds to the essential elements of the site: its location on the very edge of Tokyo, its adjacency to the Tamagawa River and the shift across its one kilometre length, from the urbanity of the railway station to the west, to the park to the east. As such, the scheme reflects the site’s important transitionary role at the threshold between city and nature in this popular, family-orientated neighbourhood.
Continue reading Futako Tamagawa Rise, 20 hectare urban regeneration project in Tokyo

Wilderness and Exodus: the Production of a National Landscape

00_SL_WLA_Cover-Image

Since the 1950’s, the weekend drive 1-3 hours away from cities is a democratic automobile-driven North American custom involving the ritualistic exodus of urban populations from metropolitan centres to sacred landscapes, to worship natural monuments and recreate. This phenomenon is integral to the role that landscape plays in shaping Canadian Identity.

Continue reading Wilderness and Exodus: the Production of a National Landscape

Koo’s Courtyard | Vancouver, Canada | Hapa Collaborative

Koos_1_crop
Tying together six townhouses on the site of an old autobody shop in Vancouver’s Strathcona neighbourhood, Koo’s Courtyard provides a small community with its social heart. The design challenge was to make a virtue of the narrow space, which has a width of 2.8m for most of its length. With six fenced private patios, overgrown shrubs and bulky stormwater barrels, the dysfunctional existing garden area left little room for anything else. The designers’ first move was to clear the clutter and reveal the potential for communal use. In this respect, they were privileged to work with an enlightened client group that was ready to move from the typical backyard archetype to a new social paradigm.

Continue reading Koo’s Courtyard | Vancouver, Canada | Hapa Collaborative

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 251

FEATURED PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS