Ellis Park Sport Precinct | Johannesburg South Africa | Newtown Landscape Architects

Newtown Landscape Architects-Ellis Park Sport Precinct

Aerial view of Stadium Square

Prompted by the 2010 FIFA Soccer World Cup, The Johannesburg Development Agency (JDA) earmarked the ELLIS PARK PRECINCT for urgent need of rejuvenation. This inner-city development was to function as a Sports Hub connecting the upgraded Ellis Park Stadiums with the Bus Rapid Transport (BRT) system to the north and taxi rank to the south while featuring sculptural art work and including the rehabilitation of the adjacent railway embankment.

Continue reading Ellis Park Sport Precinct | Johannesburg South Africa | Newtown Landscape Architects

OLIN earns Cities that Learn Award for Patch/Work

OLIN-Living City Design Competition

The organic nature of the distribution of community greens and new building stock correlates to the dynamic nature of eco-zoning which favors transformation at the parcel level, allowing the neighborhoods to evolve over time rather than the conventional approach of wholesale replacement.

OLIN‘s submission to the Living City Design Competition, has recently earned them the Cities that Learn Award from the International Living Future Institute and the National Trust for Historic Preservation. The award acknowledges that OLIN’s proposal remained true to the project site’s rich, historical roots, and explored how social equity can lead to ecologically restored cities. The project team was led by OLIN Partner and Director of Research Skip Graffam, and included collaborators Interface Studio and Digsau. The team was one of six winners out of over 80 entrants from across the globe.
Continue reading OLIN earns Cities that Learn Award for Patch/Work

Team Camí Comtal has won La Sagrera Linear Park design competition | Barcelona Spain | AldayJover, RCR and West 8

La Sagrera Linear Park-West 8

Welcome Garden - Aldayjover, RCR, West 8 and SBDA

Team Camí Comtal (AldayJover, RCR and West 8 ) winning entry provides relief to the bustling city of Cerdá, introducing a new green slow route to counter today’s urban frenzy and activity, represented by the (other) Diagonal Avenue.

The new green corridor, four kilometer long, extending from the city’s fringe deep into the heart of the centre is the successful result of the tunneling of the new Very fast Train route from France to Barcelona Sagrera/Sans. The urban precincts on either side of the route which used to be separated by railway yards are now linked by a series of parks.

A new green diagonal axis is extended into the core of Barcelona thanks to the burial of the existing railways. This new public space is a means to connect the sea, the city and its natural surroundings. The new La Sagrera linear park or Parc del Camí Comtal represents a new ‘Slow’ Barcelona that gives relief to the urban rush of the city of Cerdá. It greatly adds biodiversity as it introduces a new slow and easy green cross, facing the famous Diagonal avenue, paradigm of the urban life.

La Sagrera Linear Park-West 8

A new green diagonal axis extends into the very heart of XXI century Barcelona. It is a natural path for pedestrians and bicycles as protagonists of a new era of a greener and more habitable metropolis, which is in direct contact with its natural surroundings. The initiative is a key to improve biodiversity and a stronger urban ecological role of the city.

Continue reading Team Camí Comtal has won La Sagrera Linear Park design competition | Barcelona Spain | AldayJover, RCR and West 8

High Line Stage 2 Opens

High-Line-New-York-Stage-2

Highline Stage 2 from West 30th Street, looking South ©Iwan Baan 2011

The Stage 2 section of the Highline designed by James Corner Field Operations with Diller Scofidio + Renfro, Piet Oudolf, and Buro Happold has opened to the public. The opening of the new section doubles the length of the public park. After years of planning, design and construction, the High Line is now one mile long, running from Gansevoort Street to West 30th Street, connecting the Meatpacking District, West Chelsea, and Hell’s Kitchen.

For a full web gallery and summary of each area

Continue reading High Line Stage 2 Opens

Coe Design’s Chesil Beach Visitor Centre proposal wins heritage lottery funding

Chesil Beach Visitor Centre

Approval has been given for Coe Design’s proposal for the redevelopment of the Chesil Beach Visitor Centre, situated on the 17-mile long Chesil Beach at the heart of England’s Jurassic Coast in Dorset, a place of international importance for its birds and marine wildlife.

The leading landscape architecture firm was appointed in 2009 to support Dorset County Council’s application to secure crucial heritage lottery funding for the development of England’s only natural UNESCO designated World Heritage Site.

The £1 million redevelopment project has been awarded £550,000 from the Heritage Lottery Fund (HLF) and will be developed in time for the Olympic & Paralympic Games sailing events in 2012. The initial concept was developed with the artist John Maine RA.

Continue reading Coe Design’s Chesil Beach Visitor Centre proposal wins heritage lottery funding

1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+

CALL FOR SUBMISSIONS

MAGAZINE SPECIAL EDITIONS