STUDENT PROJECT | Landscape Hotel | Guillermo González Gutiérrez

Aerial-Insertion.-Taganana.-Landscape-Hotel.-Guillermo-Gonzalez

Landscape Hotel is about the creation of a place-landscape in a small town located in Anaga valley rural park in Taganana (Spain). The main objective of the intervention is to encourage social interaction between visitors and the citizens of that place.

Continue reading STUDENT PROJECT | Landscape Hotel | Guillermo González Gutiérrez

Nordufer Zwenkauer See Design Competition | Leipzig Germany | labor4plus

Perspektive_Strand_Seedorf
Intensive use and urban consolidation will be selectively concentrated and embedded as holiday villages into the successively developed countryside. This will be implemented in accordance with a continuous landscape and based on the history and structure of the surrounding area before the opencast mining. The density and size of the village structures decrease from the Western “harbour village” to the eastward located “hermit huts”. Each village offers a different recreational quality depending on where it is situated.

Continue reading Nordufer Zwenkauer See Design Competition | Leipzig Germany | labor4plus

Walla Mulla Park | Sydney Australia | Terragram

Walla Mulla Park, Terragram, Sydney Australia

Walla Mulla Park, was generated by the construction of the Eastern suburbs railway line in the 1970s, which saw the demolition of a number of terrace houses, resulting in left over space reclaimed as a park. The site, neighbouring a homeless men’s hostel, came to be frequented by a number of homeless people – some longterm residents and other transient dwellers. Walla Mulla Park soon became notorious for all that homelessness embodies in society’s eyes – drug dealing, alcohol abuse, vandalism, dirtiness. Mostly a collection of people with tragic stories, hiding behind a façade of hostility.
Continue reading Walla Mulla Park | Sydney Australia | Terragram

STUDENT PROJECT | Urban Water A New Layer in The City Landscape | Jelena Kotevska

Urban Water A New Layer in The City Landscape Aerial
Urban Water A New Layer in the City Landscape is an attempt to investigate the possibility for ecological treatment of Skopje sewage wastewater, which currently pollutes the river Vardar with use of the available city landscape. It is also offering a stormwater treatment and reuse solution.

street-photoshoped-for-publication
Continue reading STUDENT PROJECT | Urban Water A New Layer in The City Landscape | Jelena Kotevska

STUDENT PROJECT | Land Fill | Louise Krstic

LOUISE-KRSTIC_LANDFILL_1

LAND FILL uses the politics of waste as a theoretical lens to  explore the contentious proposal for a new landfill in the Mornington Peninsula Shire. The proposal instead  proposes a new typology of waste management that phases out waste production while creating a multifunctional and adaptive landscape.

Continue reading STUDENT PROJECT | Land Fill | Louise Krstic

Grant Associates designs creative playground for Gardens by the Bay

waterplay1-grant-associates

The new Far East Organization Children’s Garden opened yesterday (21 January),  at Singapore’s Gardens by the Bay designed by Grant Associates. A major new feature of the 54 hectare Bay South Garden, the Far East Organization Children’s Garden will offer a one-hectare mix of play experiences for all ages, including water play, rainforest tree houses, ridge top trails and topiary pergola arches all in a special garden setting overlooking the Marina Reservoir.

WLA spoke to Andrew Grant from Grant Associates about this new feature at Gardens by the Bay.
WLA: Designing a space like the Far East Organization Children’s Garden must have been fun. As designers what was the fun part of the process of designing the garden?
Andrew Grant: To have the opportunity to develop a bespoke play space is a pretty special task in this age of off the shelf play packages, play equipment and risk management. We have had enormous fun imagining new play challenges and ideas for this project, not all of which found their way into the final scheme.

Continue reading Grant Associates designs creative playground for Gardens by the Bay

Chemin-Qui-Marche Lookout | Montreal Canada | GROUPE IBI-CHBA

602-13_11_sc_v2com

Image Credit | Alexis Nollet

The planning concept for the park is an expression of the traces of its past and the important moments of its history. The esplanade also highlights the spirit of place found in the contemporary urban grid of the neighborhood. The park becomes a witness to the site’s history, commemorating it through three key landscape elements: the river and its piers, the vestiges of former railways lines, and the historic city in development.

Continue reading Chemin-Qui-Marche Lookout | Montreal Canada | GROUPE IBI-CHBA

1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 93

FEATURED PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS

RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+

WLA MAGAZINE | LATEST EDITION

WLA 25 - WLA MAGAZINE AVAILABLE NOW

WLA MAGAZINE

WLA 25 - WLA MAGAZINE SUBMIT YOUR PROJECT