Melbourne Convention and Exhibition Centre | Melbourne, Australia | ASPECT Studios

Melbourne Convention Exhibition Centre-Aspect Studios

Integration of the public realm with large scale buildings and facilities is the key to ASPECT Studios design for the new Melbourne Convention and Exhibition Centre and the adjacent South Wharf mixed use precinct.

ASPECT Studios design allows continuous and seemingly uninterrupted access through the site and amongst the buildings. This was no small task for a precinct that contains a convention centre, hotel, retail, residential, public forecourts, promenades, laneways, heritage landscapes and the now refurbished Exhibition Centre Park.

The public realm is the external connective space and tissue of the precinct. It is about ‘places’ and ‘paths’, providing an engaging, directional and textured environment, to complete the missing link in the natural progression along the Yarra River from Southgate through Freshwater Place, Crown Casino and on to the Yarra’s Edge residential precinct.

Melbourne Convention Exhibition Centre-Aspect Studios

Continue reading Melbourne Convention and Exhibition Centre | Melbourne, Australia | ASPECT Studios

model of urban healing | Fibo City | Perkins+Will

model of urban healing-Fibo City-Perkins+Will
fibroCITY was conceived and designed by the Houston office of Perkins+Will, who envision a pedestrian-oriented, community-driven environment that physically bridges over the city’s existing highway system as a means of reconnecting urban communities. This design entry for the Living City Design Competition responds to the history of highway development in Houston. The selected site, located at highway 288 south of downtown, was divided socially and economically by the highway’s development in the 1960s and 70s — conditions which still exist today.

Continue reading model of urban healing | Fibo City | Perkins+Will

Rogers Marvel Architects wins President’s Park South Design Competition

President’s Park South Design Competition

E Stree Terrace offers unencumbered visual access between the Ellipse & the White House - ©Rogers Marvel Architects

Recently we reported on the unveiling of the 5 entries for the President’s Park South Design Competition from Hood Design Studio, Michael Van Valkenburgh Associates, Reed Hilderbrand Associates, Rogers Marvel Architects, and SASAKI. Today, the National Capital Planning Commission (NCPC) announced that Rogers Marvel Architects won the design competition for President’s Park South. Rogers Marvel’s design best met the goals of beautifying the security components and improving the visitor experience at President’s Park South, located between the White House Grounds and Constitution Avenue, NW.

Continue reading Rogers Marvel Architects wins President’s Park South Design Competition

Ellis Park Sport Precinct | Johannesburg South Africa | Newtown Landscape Architects

Newtown Landscape Architects-Ellis Park Sport Precinct

Aerial view of Stadium Square

Prompted by the 2010 FIFA Soccer World Cup, The Johannesburg Development Agency (JDA) earmarked the ELLIS PARK PRECINCT for urgent need of rejuvenation. This inner-city development was to function as a Sports Hub connecting the upgraded Ellis Park Stadiums with the Bus Rapid Transport (BRT) system to the north and taxi rank to the south while featuring sculptural art work and including the rehabilitation of the adjacent railway embankment.

Continue reading Ellis Park Sport Precinct | Johannesburg South Africa | Newtown Landscape Architects

OLIN earns Cities that Learn Award for Patch/Work

OLIN-Living City Design Competition

The organic nature of the distribution of community greens and new building stock correlates to the dynamic nature of eco-zoning which favors transformation at the parcel level, allowing the neighborhoods to evolve over time rather than the conventional approach of wholesale replacement.

OLIN‘s submission to the Living City Design Competition, has recently earned them the Cities that Learn Award from the International Living Future Institute and the National Trust for Historic Preservation. The award acknowledges that OLIN’s proposal remained true to the project site’s rich, historical roots, and explored how social equity can lead to ecologically restored cities. The project team was led by OLIN Partner and Director of Research Skip Graffam, and included collaborators Interface Studio and Digsau. The team was one of six winners out of over 80 entrants from across the globe.
Continue reading OLIN earns Cities that Learn Award for Patch/Work

1 ... 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 ... 486

FEATURE PROJECTS

PROFILES

BOOK REVIEWS