Albion Place | Sydney Australia | McGregor Coxall

Image Credit | McGregor Coxall

Building upon the existing vibrancy of Sydney’s southern entertainment precinct Albion Place has been regenerated through the installation of finely detailed stainless steel seating terraces fronting the heritage brick facades of adjacent offices, galleries and restaurants. Planter boxes integrated with the seating terraces break down the longitudinal space of the lane providing well proportioned separated dining places alongside the cinema wall.

Image Credit | McGregor Coxall

A slot cut into the existing granite paving framed by a new sandstone edge creates a low tech green wall. The alcoves of the fire egress doors are converted into ‘firedoor galleries’, hosting a series of stainless steel artworks by celebrated artist Caroline Rothwell. The artworks are framed by a continuous skin of stainless steel grating. New lighting is provided by outreach arm fittings establishing an ambience suited for al fresco dining. The movement corridor has been converted into an activated public space where people can linger and enjoy the fine grain environment.

Image Credit | McGregor Coxall

Image Credit | Simon Wood Photography

Image Credit | Simon Wood Photography

RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+

CALL FOR SUBMISSIONS

MAGAZINE SPECIAL EDITIONS