A Prison interacting with the landscape

cf-moller-prison
C. F. Møller Architects recently won the competition to build a new state prison on the island of Falster, Denmark. The new state prison for approximately 250 inmates is designed as a low, urban structure, centred round the various leisure and working facilities, which are connected via several streets and a central square.

The design creates an urban environment, interacting with the landscape on both sides of the six-metre tall perimeter wall. For this compact, urban structure means that there is also left space for natural and cultivated areas, areas for animal husbandry and for the integration of sports facilities in the landscape within the perimeter wall.

“The inmates spend all their waken hours in the prison environment, and the architecture within the prison walls is therefore an extremely important part of their lives and experiential universe. That is why we have deliberately created a very varied and stimulating environment of different spaces and landscape features – hopefully this will contribute to the resocialization of the individual and to create renewed confidence in the community and mutual respect for society as a whole.”
cf-moller-prison
cf-moller-prison
cf-moller-prison
cf-moller-prison

IMAGES CREDIT & COPYRIGHT: C. F. Møller Architects

RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+