A Dynamic Garden | Treviso Italy | MADE associati

DSC_9852
The design project for this small garden (two areas of approx. 800 sq.mt.) responds to the need for the construction of a car port, a storeroom, and to redesign the lawn space in the two adjoining areas of the house, the building of which dates back to the early 18th century.

SPACE-FOR-WATER

The space was reordered across simple lines: the large white square defines the lawn space with an Italian style garden design, the material line delimits the car port and storeroom space, connecting to the house via the paved axis.

DSC_9835

L1110035-cut

PCR_3322

In relation to the construction of the garage the local authority building regulations regarding the plumbing made it necessary to insert a tank measuring approximately 20 cubic metres. This requirement was used as an element for the garden formation avoiding the construction of a cement built element, but instead, modelling the ground and the land capacity to become an expansion area in the event of excess water.
For this reason, the white line shown corresponds to the siting of a drainage channel which, when too full of water, enables it to flow out through to the garden lawn. The depression in the ground is visible in the path connecting the garage and house in which the paving slabs protrude from the ground in varying thicknesses.

_DSC5137

L1110177-cut

The space for water, equivalent to the tank requested under the local council water plumbing invariances, is obtained through the modeling of the earth in correspondence to the central lawn.

Within the depth of the white channel two fissures have been created, covered in corten, that allow for the osmotic passage of water in moments of a water emergency.

The car port and storeroom area is separated from the garden via a series of metallic blade-like elements inserted into the ground at different angles. The blades have slight movement vertically, generated on windy days.

On the east side there is a secondary garden connected to the kitchen and occupied by a circular woven structure, an arbour for eating lunch outside. The lights are held in a circular crown-shaped element, and there is a nebuliser to refresh the surrounding area.

 

PCR_3443

PCR_3283

front

01-section-ENG

A Dynamic Garden | Treviso Italy | MADE associati

Project | MADE associati _ Michela De Poli, Adriano Marangon
Coll | Francesco Faggian
Structural design | Sergio Linguanotto
Plumbing consultant | Andrea Mori
Photo | Adriano Marangon, Michela De Poli, Corrado Piccoli

RSS FEED EMAIL SUBSCRIPTION Follow Us on Twitter Join Our LinkedIN Group Become a Fan on Facebook Circle us on google+

CALL FOR SUBMISSIONS

MAGAZINE SPECIAL EDITIONS